Slim met uw verbruik omgaan bij thuisblijven

Slim met uw verbruik omgaan bij thuisblijven hoe doen we dat? Nu heel veel consumenten thuis moeten blijven aangaande het Corona virus bestaat de kans dat het verbruik toeneemt. Het verbruik kan toenemen dat is waar. Maar de temperaturen zijn gelukkig goed. Dat zorgt er al maanden voor dat we minder verbruiken. Dus over het gasverbruik hoeven we ons geen zorgen te maken. En hebben we dat eigenlijk niet zelf in de hand?

Blijf warm door dagelijkse beweging

Omdat de laatste week de zon uitbundig scheen en eigenlijk nog schijnt zullen we de thermostaat niet hoger zetten. En dat hoeft ook niet want koud hebben we het amper. We kunnen lekker warm blijven door een lekkere plaid over ons heen te leggen. Een beetje regelmaat is goed. Dus bij het ontwaken is het niet eens zo’n slecht idee om meteen maar een paar rek en strek oefeningen te doen. Heeft u een tuin? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan touwtje springen. Zo blijft u fit en in beweging en dan krijgt u het vanzelf warm.

Slim met uw verbruik omgaan bij thuisblijven

Maar goed u doet niet de hele dag oefeningen en zult vaker lekker op de bank zitten en tv kijken. Dan kunt u zich er op kleden mocht u het koud krijgen. Als u dat in acht houdt dan hoeft uw gasverbruik niet toe te nemen. U doucht niet vaker nu u thuis moet blijven. Dus daar kan het niet aan liggen. Wel zal de tv langer aan staan op een dag, en bij thuiswerken zal de computer meer gebruikt worden. Toch is dit verbruik verwaarloosbaar. En vooral als men gebruik maakt van een laptop. Niet iedereen heeft een grote desktop computer in huis staan.

Energiekosten worden niet heel veel hoger bij thuisblijvers

En ook al is dat wel het geval het zal u dan misschien een tientje of twee extra kosten op jaarbasis. U zit immers niet 24 uur per dag achter de computer toch? Blijf eraan denken dat de stekkers uit het stopcontact gehaald worden. Bent u klaar met thuiswerken zet dan uw pc helemaal uit. En als u toch met een laptop werkt dan hoeft deze pas opgeladen te worden als de accu leeg is. Is de laptop compleet opgeladen? Haal dan ook deze stekker eruit.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over torenhoge energie en gaskosten tijdens deze thuisquarantaine. Als u slim met uw verbruik omgaat bij thuisblijven dan komt het allemaal wel goed. Sommigen maken zich meer zorgen over hun gezondheid. En dat is iets wat volkomen logisch is. Zorg dus zoals we hierboven aangaven voor voldoende beweging. En zorg voor voldoende nachtrust. Het thuisblijven geeft men eigenlijk de kans om goed uit te rusten.

Gezond blijven helpt ook de negatieve effecten te verlagen

Een gezond lichaam, een gezonde geest dat zorgt ervoor dat onze weerstand goed blijft. Goede gezonde voeding draagt daar ook aan bij. Als we buiten de deur werken dan schiet een goede maaltijd er wel eens bij in. Maak van de nood dus een deugd. U heeft nu genoeg tijd om een heerlijk en gezond maal op tafel te zetten. Het verplicht thuiszitten is niet leuk, vooral omdat velen zich druk maken om hun inkomsten. De overheid probeert zoveel mogelijk te helpen. Bekijk de website van de overheid dan ook om te bekijken waarvoor financiële ondersteuning is.

Sla aan het energie vergelijken en bekijk hoeveel u kunt besparen

Nu u meer thuiszit kan het ook zijn dat u tijdens een energievergelijk beseft dat u nog meer op uw energiekosten kunt besparen. Overstappen naar een goedkoper energiebedrijf levert dan een paar honderd euro aan besparing op. Genoeg tijd ook om in alle rust de energiekosten te vergelijken. Bekijk het aanbod maar eens en wie weet bespaart u vandaag nog zo’n €350.

 

Plaats een reactie