Wat is een energiekostenmeter eigenlijk?

We kunnen tegenwoordig van alles kopen in de winkel. Zo ook een energiekostenmeter, maar wat is een energiekostenmeter eigenlijk? Dit handige device kan uw energiekosten per apparaat berekenen. Zo ziet u direct of uw koelkast wel zo energiezuinig is. Dit geldt eigenlijk voor elk apparaat. De energiekostenmeter kan u inzicht geven in hoe hoog uw verbruik is. We weten natuurlijk wel dat de wasmachine en vaatwasser grote stroomvreters zijn. Maar het exacte verbruik weten we niet. Daar komt u middels een energiekostenmeter dus achter.

Wat is een energiekostenmeter eigenlijk?

De handige meter kan uw verbruik over een bepaalde periode uitrekenen. Dit kan per dag zijn, per week maar ook per kwartaal. Het kan dus handig zijn om zelfbewuster met uw energie en gasverbruik om te springen. Want vaak blijft het erbij en denken we dat het reuze meevalt. Voor een bedrag van €35 kunt u er al eentje kopen. Voor minder zijn ze ook te koop hoor. U plugt de stekker van het apparaat dat u wilt meten erin. U ziet dan het elektrische vermogen op een display verschijnen. Het vermogen kan in wattage weergegeven worden of het verbruik in kilowattuur. Het handige is ook dat er altijd wel een ingebouwd kinderslot in zit. Zo voorkomt u dat de kleintjes ermee kunnen spelen.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Wat is een energiekostenmeter eigenlijk

Welke kan ik het beste kopen?

Een energiekostenmeter die dus iets duurder is zal het verbruik nauwkeuriger doorgeven. En ze werken vaak gelijk door middel van plug en play. Wil je eens meten hoeveel die wasmachine nu verbruikt per wasbeurt? Of wat doet de oven als deze aan staat? Het is dus niet verkeerd om meer inzicht te krijgen in de eigen gewoontes. We denken heel snel dat het reuze meevalt, maar dat is vaak niet het geval. Online kunt u het beste zoeken naar eentje en vergelijk een paar modellen met elkaar. Zo weet u welke energiekostenmeter u het beste kunt kopen.

Verdeel en heers met elektriciteit in huis

Een energiekostenmeter meet dus uw energieverbruik per apparaat. Zodra u dat inzicht verkregen heeft wilt u waarschijnlijk graag uw verbruik verlagen. Daar begint u thuis mee door de stekkers te ontpluggen uit het stopcontact. Maar ook door elke keer als u een apparaat heeft gebruikt echt uit te zetten. Elke dag kunt u dat doen, dit kan ook door middel van een stekkerdoos. Let er wel op dat u niet teveel zware apparaten op één doos zet. Verdeel het dan liever.

Kies elk jaar een nieuwe aanbieding van een andere energieleverancier

De energiekosten verlagen kan best een leuke klus zijn. Want we besparen er immers ook geld mee. Door uw energiekosten steeds opnieuw te vergelijken zult u geld besparen. Doe dit elk jaar samen met EnergieVergelijker.com of een andere online energievergelijker. Op die wijze weet u direct waar het hoogste voordeel te behalen valt. Verval niet in oude gewoontes maar blijf bezig met energie besparen. Stroom zal op den duur iets goedkoper worden. Maar gas daarentegen weer niet.

Review deze pagina

Klik op de sterren

Gemiddelde score / 5. Aantal reviews:

We vinden het jammer dat u dit niet nuttig vond

Laten we het verbeteren!

Plaats een reactie