Overgaan op LED in huis

Overgaan op Led in huis levert u een lagere energierekening op. Want verlichten met led neemt veel minder energie dan de gloeilamp of halogeenlamp. Led verlichting is wel iets duurder in aanschaf maar daartegen over staat dat u ook langer doet met de lampen. U heeft het vast vaker meegemaakt dat een gloeilamp kapot sprong, soms wel meerdere na elkaar. Een ledlamp is veel sterker en zal niet snel kapot gaan.

Overgaan op LED in huis scheelt enorm aan stroom

Kijken we naar het energieverbruik van een ledlamp versus een gloeilamp dan is een ledlamp flink zuiniger. Deze verbruikt 80% minder aan stroom. En ga maar eens na hoeveel lampen wij in de hele woning hebben. Minimaal zes lampen en vaak wel meer. Verlichting gaat s’avonds aan wanneer de zon onder is gegaan, het staat sfeervol en biedt licht in de duisternis. Daarom is overgaan op Led in huis een goede investering. Op die wijze zult u veel efficiënter met uw verlichting omgaan. De goede oude gloeilamp levert ons een energieverbruik op van zo’n €80 per jaar. De ledlamp zou ons maar een fractie van dat bedrag kosten om precies te zijn €10 tot €12 per jaar. Dat is een enorm verschil. Ok een ledlamp aanschaffen kost je €7.50 en dat is wel prijzig. Maar het is zijn investering waard.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zeg maar gedag tegen de gloeilamp want die gaat eruit

Gloeilampen worden overigens nauwelijks meer verkocht, toegegeven ze waren veel goedkoper in aanschaf maar kosten ons ook meer aan stroom per jaar. De gloeilamp heeft een veel lager licht rendement dan de spaar en ledlamp. Ze worden te warm waardoor zij kapot springen. De eigenlijke reden dat de gloeilamp uit het assortiment en onze huizen verdwijnt heeft te maken met de CO2 uitstoot. We zullen met zijn allen het energieverbruik moeten verlagen, en daar valt ook de gloeilamp onder. Eigenlijk zou de gloeilamp jaren geleden al verboden worden maar het werd steeds uitgesteld. Winkeliers die nog een voorraad hebben mogen deze namelijk nog verkopen. Wij de consument vinden dat niet erg, omdat we stiekem wel gewend zijn aan de gloeilamp.

Eerste lichting ledlampen straalden niet zo mooi als de gloeilamp

Dit komt vooral door de eerste lichting ledlampen, deze straalden een heel zakelijk wit licht uit. Het gaf weinig tot geen sfeer in huis. De spaarlamp daarentegen is ook al jaren op de markt, maar ook hier waren de meningen over verdeeld qua uitstraling. Kijken we nu naar het aanbod? Dan zien we hele sfeervolle ledlampen. Vooral degenen die de kerstlampjes in de ban zagen gaan hadden niks met de ledlampjes. Maar de tegenwoordige ledverlichting voor in de kerstboom hebben een prachtige uitstraling. In de laatste jaren hebben fabrikanten hun best gedaan om de huidige ledlamp om te toveren tot sfeerverlichting.

En? heb je nog gloeilampen in huis? Maak ze vooral op en gebruik ze, maar wel met mate. Het beste is om stapsgewijs deze te vervangen voor ledlampen. Het is natuurlijk beter voor het klimaat maar ook voor jouw energierekening. We weten natuurlijk niet hoeveel lampen jij in huis hebt, en hoe meer lampen des te meer energieverbruik

8.9/10 - (64 stemmen)

Plaats een reactie