Overstapservice energie

Wilt u graag veilig en snel overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Via Energievergelijker.com kunt u altijd gratis profiteren van de overstapservice energie. Dat betekent dat u gemakkelijk kunt overstappen zonder zorgen. Alles wordt voor u geregeld, u hoeft uw oude energiecontract dus niet zelf op te zeggen. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe de overstapservice energie werkt.

 

Stap 1: energie vergelijken en gegevens doorsturen

Als u wilt overstappen van energieleverancier, is het in eerste instantie belangrijk dat u onze energievergelijker raadpleegt. Op basis van uw postcode, huisnummer en verbruik berekent u eenvoudig en snel welke energieleverancier het beste bij u past. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

 

Heeft u een geschikte energieleverancier gevonden? Dan kunt u zich aanmelden via de oranje knop die bij het product staat. Vervolgens wordt er gevraagd naar uw persoonlijke gegevens en een aantal energiezaken. Vervolgens wordt de overstapservice energie in werking gebracht.

 

Stap 2: consumenten hebben altijd 14 dagen bedenktijd

Consumenten hebben altijd 14 dagen bedenktijd. U kunt uw bestelling binnen deze periode daarom altijd nog gratis annuleren. Wilt u toch afzien van de deal of wilt u toch overstappen naar een andere aanbieder? Dan kunt u uw bestelling gratis annuleren. U kunt uw bestelling annuleren via de website van de aanbieder waar u uw contract heeft aangevraagd. De overstapservice energie wordt dan simpelweg niet in werking gebracht, waardoor u dus ook niet overstapt. U blijft in dat geval klant bij uw oude energieleverancier.

 

Is de bedenktermijn verstreken? Dan start de overstapservice energie past echt. Uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude contract op, zodat u nooit tegen dubbele kosten aanloopt.

 

Stap 3: uw meterstanden doorgeven

Zodra uw bedenktermijn verstreken is, vraagt uw energieleverancier naar uw meterstanden. Dat gebeurt pas na enkele weken, maar wel is het belangrijk dat u uw meterstanden tijdig doorgeeft. Beide energieleveranciers hebben deze data nodig. Uw oude energiemaatschappij gebruikt uw meterstanden voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe energieleverancier dat gebruikt voor de vaststelling van de termijnbedragen.

 

Stap 4: uw oude contract wordt definitief opgezegd en nieuwe energiecontract wordt geactiveerd

De energielevering blijft te allen tijde doorgaan. Dat betekent dus ook dat u nooit zonder stroom en gas komt te zitten.

 

Zodra uw overstap geregeld is, ontvangt u een brief van uw energieleverancier. Hierin staat zowel de startdatum als het vastgestelde termijnbedrag. Bent u het hier niet mee eens? Neem dan contact op met uw nieuwe energieleverancier. Tussen uw aanmelding en de levering kan vaak nog een maand tot zes weken tussen zitten. Dit heeft niet alleen te maken met de 14 dagen bedenktijd, maar ook met de opzegtermijn.

 

Met de overstapservice energie is besparen erg gemakkelijk

Met behulp van de overstapservice energie is besparen wel erg gemakkelijk. U kunt namelijk eenvoudig en snel de overstap maken, omdat u simpelweg alleen maar uw gegevens hoeft in te voeren. Zorg er echter van tevoren wel voor dat uw huidige contract een overstap toelaat. Als u namelijk te vroeg overstapt, kan het zijn dat er een overstapboete in rekening wordt gebracht. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn! Als u echter op het juiste moment overstapt, profiteert u van talloze voordelen:

 

Gratis overstappen met de overstapservice energie;
Bespaar enkele honderden euro’s op uw energierekening;
Profiteer van scherpe energie aanbiedingen, met keuze uit cashback deals en welkomstcadeaus.

 

Start direct met energie vergelijken

Wilt u ook graag profiteren van de voordelen? Start dan direct met energie vergelijken en bekijk welk bedrag u kunt besparen. Heeft u onverhoopt nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag.