Overzicht energieverbruik van apparatuur

Als u op uw energierekening wilt besparen, is het natuurlijk verstandig om gebruik te maken van onze energievergelijker. Met een overstap kunt u immers ontzettend veel geld besparen. Echter kunt u natuurlijk ook goed besparen met uw elektronische apparatuur. Dat is goed voor uw portemonnee én voor de natuur. Hier treft u een overzicht energieverbruik van apparatuur. Door hier bewust op te letten, kunt u ook gemakkelijker besparen op uw energiekosten.

De grootste energieverbruikers in huis

We trappen het overzicht energieverbruik van apparatuur af met de grootste energieverbruikers in huis. De grootste energieverbruiker is traditioneel de wasdroger. Dit enorme apparaat verbruikt circa 70 euro per jaar aan stroom (op basis van twee droogbeurten per week). Wilt u hier graag op besparen? Gebruik dan vaker de waslijn. Overweegt u een nieuwe wasdroger? Controleer het energielabel en kies bij voorkeur voor het meest zuinige model.

Echter verbruikt verlichting ook een groot gedeelte van uw stroom. Het is niet zozeer dat een lampje zoveel energie verbruikt, maar natuurlijk heeft u meerdere in uw woning. Als u hierop wilt besparen, is het raadzaam dat u ledlampen gebruikt in plaats van gloeilampen.

Een koelvriescombinatie verbruikt ook veel energie. Dit is een koelkast en vriezer in een. Het gemiddelde model verbruikt zo’n 65 euro op jaarbasis. Deze apparaten staan continu aan en verbruiken daardoor wel wat energie. Het is dus belangrijk dat u let op het energielabel als u een nieuwe koelkast aanschaft.

De verwarmingsketel is ook een flinke energieverbruiker. Dit apparaat verbruikt naast gas ook stroom. Gemiddeld kunt u rekenen op zo’n 60 euro aan stroomkosten op jaarbasis.

Ook vraagt de vaatwasser ook veel energie: een gemiddelde vaatwasser kost zo’n 60 euro op jaarbasis. Ook hiervoor geldt: kies altijd voor het meest energiezuinige model. Maak eventueel gebruik van het eco-programma, zodat u bespaart op uw energierekening.

Beschikt u thuis over een waterbed? Houd dan ook rekening met flinke energiekosten. Een waterbed kost gemiddeld zo’n 161 euro op jaarbasis. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld.

Sluipverbruik voorkomen

U heeft nu een kort overzicht energieverbruik van apparatuur. Echter zijn er voldoende bespaarmogelijkheden. In zijn algemeenheid kunt u namelijk besparen op sluipverbruik. Dit houdt in dat apparaten vooralsnog energie verbruiken als deze niet actief zijn. Is uw koffiezetapparaat altijd aangesloten op het stroomnetwerk? Of staat uw televisie altijd op stand-by? Dan verbruiken deze continu stroom. Natuurlijk verbruiken de apparaten niet zoveel stroom als wanneer deze aanstaan, maar er wordt stroom verbruikt.

Aangezien u talloze elektronische apparaten in huis heeft, betekent dit ook dat er veel stroom verbruikt wordt terwijl u de apparaten niet gebruikt. U kunt sluipverbruik voorkomen door de stekkers uit het stopcontact te trekken. Ook kunt u een stekkerdoos met een aan- en uitknop aanschaffen. Daarmee voorkomt u ook dat er energie verspild wordt.

Lees ook dit artikel als u graag wilt besparen op uw energierekening: 101 tips om energie te besparen.

Besparen op uw energierekening?

Met behulp van ons overzicht energieverbruik van apparatuur kunt u in ieder geval alvast flink besparen. Zo weet u nu dat u de wasdroger misschien iets minder vaak moet gebruiken en bij voorkeur kunt kiezen voor energiezuinige elektronische apparaten. Wilt u echter nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u gebruikmaken van onze energievergelijker.

Met een overstap kunt u namelijk ook ontzettend veel geld besparen. Het is hierbij belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Op basis van deze data berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Daarmee kunt u ook tot wel 500 euro op jaarbasis besparen. U levert dan niet in op comfort en bespaart toch veel geld.

7.9/10 - (61 stemmen)

Plaats een reactie