Prijzen Elektriciteit

De prijzen elektriciteit zullen in tegenstelling tot de prijzen aardgas gelukkig dalen. Dit komt omdat de energiebelasting op elektriciteit steeds lager wordt. Zo zullen de kosten voor stroom dus lager uit gaan vallen. Als men met name duurzame energie gebruikt is dat natuurlijk een voordeel. Voor elektriciteit betalen we gemiddeld €0,20 eurocent per kilowattuur. En voor gas is dat meer dan 3 x zoveel. Het is in ieder geval demotiverend en zo is het ook bedoeld. Want de gedachte erachter is dat men best wel minder gas kan gebruiken.

Besparen op prijzen elektriciteit kan altijd

En dat kan natuurlijk ook. Door flink korter te douchen en de verwarming niet continue te gebruiken. Voor energieleveranciers is elektriciteit inkopen een stuk goedkoper geworden. Zij kunnen de prijzen elektriciteit weer doorberekenen aan de klant. Die er vervolgens flink geld op bespaart. Maar goed het is niet enkel positiviteit want andere kosten worden wel weer duurder. Daardoor zal de energierekening al met al wel hoger uitvallen. Voor huishoudens is het dan ook van belang dat zij blijven besparen op hun gas én energieverbruik. Daarom kijken consumenten niet eens veel meer op als er een prijsdaling wordt aangekondigd.

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier

Dit wil overigens niet zeggen dat er helemaal niks meer bespaard kan worden op de energienota. Als we blijven besparen zal de energierekening niet al te hoog uitvallen. En zullen energieleveranciers echt nog wel blijven stunten met hun prijzen. Juist omdat de kans bestaat dat een klant kan opstappen is reden om kortingen te bieden. Vroeger voordat de energiemarkt geliberaliseerd werd kon een energieleverancier de verhoging makkelijker invoeren. Een klant kon immers niks anders dan gewoon betalen. Maar na de liberalisering kunt u de prijzen elektriciteit op verschillende websites raadplegen.

Ook al wordt alles duurder stap over wanneer dat mogelijk is

Dat is nu wel anders, als een klant het niet eens is met de prijsverhogingen dan stappen ze gewoon op. Want er is altijd wel een andere energie aanbieder die toch goedkoper kan. Het punt is dat wij als huishoudens geen invloed hebben op de keuzes die het kabinet maakt. Als zij ons een maatregel opleggen dan moeten we die opvolgen. Dit doen ze bijvoorbeeld door de energiebelasting op gas te verhogen. Of door de Opslag Duurzame Energie duurder te maken. De energiemarkt is altijd in beweging. Deze gaat qua prijzen elektriciteit dus op en neer.

Wilt u opnieuw energie vergelijken met EnergieVergelijker.com?

Als de prijzen elektriciteit hoger worden dan betekent dit niet dat het voor altijd is. Een half jaar later kan dat ook weer anders zijn. Dan verlagen ze misschien de prijzen voor elektriciteit. Want tweemaal per jaar is er een wijzigingsronde onder de energieprijzen en gasprijzen. Houdt daarom geregeld de energievergelijker in de gaten. Want grote kans dat u gewoon weer kunt besparen. Vindt u het tijd worden om een nieuw energiecontract te kiezen? Pak uw gegevens er dan even bij en start met energie vergelijken.

8.4/10 - (63 stemmen)

Plaats een reactie