Schade lijden door de energieleverancier

Wat doe je bij schade lijden door de energieleverancier? Allereerst zoek je uit of de energieleverancier daadwerkelijk iets te verwijten valt. Dus zoek uit of de schade niet per ongeluk door jezelf veroorzaakt is. Als dat eenmaal uitgesloten is, en je bent van mening dat jij schade lijdt door de energieleverancier bel ze op. Geef duidelijk aan waarom jij vindt dat je schade geleden hebt. Bijvoorbeeld omdat je vanuit huis werkt en door een stroomstoring je werk niet kon doen. Of je bent langdurig ziek en je hebt medische apparatuur nodig. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor jij vindt dat je schade geleden hebt.

Schade lijden door de energieleverancier: Stap naar de Geschillencommissie

Als je na het indienen van jouw klacht vind dat de energieleverancier je klacht niet serieus heeft genomen dan stap je naar de Geschillencommissie. Daar ben je verplicht om een bijdrage te betalen. Zij zullen namens jou de zaak uitzoeken. En handelen zo nodig. Word je in het gelijk gesteld dan krijg je het betaalde geld weer terug. Het komt ook voor dat men financiële schade lijdt, omdat de energieleverancier failliet is gegaan. Dan is jouw eerste aanspreekpunt het energiebedrijf en de curator. Zij vertellen jou wat je kan verwachten. Blijk je nog geld tegoed te hebben maar is dat geld er niet? Stap dan naar het juridisch loket, of als je voor rechtsbijstand verzekerd bent naar je rechtsbijstandverzekeraar.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

schade lijden door de energieleverancier

Maar mijn energiebedrijf is failliet gegaan

Het is de laatste jaren een aantal keren voorgekomen dat een energiebedrijf failliet werd verklaard. De overheid onderzoekt nu of er een waarborgfonds moet komen voor gedupeerden. Immers in de reisbranche is daar ook een waarborgfonds voor. Nu er nog geen waarborgfonds voor energie afnemers is, worden sommigen nogal eens gedupeerd. Zij hebben dan nog geld tegoed van hun energiebedrijf.

Er is een stroomstoring

In andere gevallen buiten een faillissement kan de consument zich wenden tot de energieleverancier zelf, of de geschillencommissie energie. Zij zullen dan de schadepost moeten behandelen naar de consument toe. Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat je schade geleden hebt. Bij een stroomstoring die buiten je schuld is, zal de netbeheerder je vergoeden. Dit is een geautomatiseerd proces. Dat houdt in dat je daar niets voor hoeft te doen. Zij vergoeden jou binnen zes tot tien weken. De eerste vier uren dat je zonder stroom zit word niet vergoed. Duurt deze langer dan de vier uren? Dan krijg je bij vier tot acht uren storing €35 uitgekeerd. Wanneer deze nog langer duurt dus langer dan acht uur? Dan krijg je €20 voor elke vier uur.

Als schade lijden door de energieleverancier zich eenmaal voor heeft gedaan dan is je eerste aanspreekpunt de energieleverancier zelf. Pas als zij niet behulpzaam zijn of het loopt uit op een geschil dan wend je je tot de Geschillencommissie energie. In geval van storing dan kun je op internet op de website Allestoringen bekijken of er storing is. Ook de netbeheerder zal aangeven dat er een storing plaatsvind. Wacht in dat geval af. Zij nemen vanzelf contact met u op.

9/10 - (60 stemmen)

Plaats een reactie