Sluit jij je eerste energiecontract af?

Voor het eerst een eigen appartement of flat. We weten het allen nog zo goed. Voor het eerst op jezelf gaan wonen. Het neemt een aantal praktische zaken met zich mee. Want hoe sluit jij je eerste energiecontract af? Al die tijd waren het jouw ouders die de vaste lasten regelden én betaalden. Nu ga je dat zelf doen. Het is al spannend genoeg want er moet van alles gekocht en geregeld worden. Ten eerste regel jij de sleuteloverdracht met de verhuurder. Je weet per welke datum jij kunt verhuizen. En dan gaat het beginnen.

Sluit jij je eerste energiecontract af?

Voor die tijd regel je dus een energieleverancier, en sluit je abonnementen af voor internet en tv. Maar dan ben je er nog niet. Je zult je ook moeten verzekeren en je moeten inschrijven op je nieuwe adres. En je weet ook niet hoe hoog jouw verbruik zal zijn. Daar zijn maatstaven voor. Ze zullen niet exact overeenkomen met jouw verbruik maar het ligt wel in de buurt. Pas nadat je een jaar jouw energiecontract hebt uitgezeten zul je weten wat je verbruik was. Dus voor het aangaan van een nieuw energiecontract moet je dit baseren op het gemiddeld verbruik. Kom je alleen te wonen in het appartement dan kies je het verbruik voor een alleenstaande. Op basis daarvan zoeken wij de meest goedkope energiedeals op jouw nieuwe adres. Daarvan zal één de doorslag geven omdat deze het goedkoopste is.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Exact verbruik wordt pas duidelijk na de eerste jaarafrekening

Jouw toekomstige verbruik is dus niet geheel zeker. Om een te hoge jaarafrekening te voorkomen raden wij je aan om je voorschot iets hoger te zetten. Dit kun je via de online pagina van jouw nieuwe energieleverancier doen. Je zult wel denken: Ja maar alles is al zo duur. Begrijpelijk maar je wilt ook niet achteraf denken: Had ik maar. Bij het kiezen van een nieuwe energiecontract kun je op een aantal zaken letten. Want er valt ontzettend veel te kiezen. We gaan ervan uit dat je niet teveel poespas wilt en een laag voorschotbedrag. Kies in dat geval voor een eenjarig energiecontract zonder opsmuk. Daar bedoelen we mee zonder cadeau. De kortingen die geboden worden zijn verschillend. Let enkel op het totale jaarbedrag, deel dat vervolgens door 12 maanden. En je weet hoeveel je gaat betalen.

Houdt altijd de totale jaarkosten voor ogen, dus niet fixeren op de kortingen in het algemeen

Zou je kiezen voor een cadeau bij jouw energiecontract dan kies je voor een duurder tarief. Vergelijk dus alle energie aanbiedingen, maar blijf letten op de jaarlijkse kosten. Die geven namelijk de doorslag tijdens jouw energievergelijking. Laat je dus niet verleiden tot die gratis Playstation. Het is leuk dat vooruitzicht gamen in je nieuwe stekkie. Maar dat zorgt er ook voor dat je ook meer betaalt voor jouw energiekosten. De Playstation is in dat geval jouw korting, maar vaak is het voorschotbedrag dan ook hoger. Meerderjarige contracten zul je er ook tussen zien staan. Maar die kun je het beste negeren. Je wilt toch ook elk jaar kunnen besparen op jouw energiekosten? Dat kun je niet als je kiest voor een driejarig energiecontract. Dus kies gewoon de goedkoopste en beste deal voor jouw adres.

Een energiecontract regelen gaat het snelst via internet

Zorg dat jij je energiecontract hebt afgesloten voordat je de sleutel krijgt. Vanaf het moment dat je je huurcontract getekend hebt dan sluit jij je eerste energiecontract af. Via internet gaat dat heel snel en eenvoudig. EnergieVergelijker.com heeft deze deals voor jouw verzameld. Met jouw adres en geschatte verbruik kun je zelfs binnen seconden je eerste energiecontract afsluiten. Op het moment dat je al jouw gegevens moet invullen geef dan ook de verhuisdatum aan. Zo zorg je ervoor dat op het moment dat jij overgaat verzekerd bent van energie en gas.

8.8/10 - (51 stemmen)

Plaats een reactie