Stroomdip hoe ontstaat het?

Stroomdip hoe ontstaat het? Je zou het bijna niet zeggen met een betrouwbare energielevering van 99% maar toch kan een stroomdip voorkomen. Het is dan een tijdelijke onderbreking van stroom. Het komt dan ook sporadisch voor en wanneer u het ervaart merkt u dat de verlichting bijvoorbeeld knippert. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. We zien het als het erg koud is en ijzel zich vormt op de stroomkabels. De stroomdip in dit geval zal dan niet langer duren dan een minuut. Er zijn ook andere redenen voor een stroomdip.

Stroomdip hoe ontstaat het?

Zijn er graafwerkzaamheden in de buurt dan kan een kabel geraakt worden. Ook dan kan er een stroomdip ontstaan. Ervaart u daarbij ook ineens een gaslucht? Breng dan uw netbeheerder op de hoogte. In sommige gevallen kan een gaslek zeer gevaarlijk zijn. Een stroomstoring kan vervelend zijn. Bel in dat geval ook het Nationaal Storingsnummer (0800-9009), dit is bedoeld voor alle Nederlandse huishoudens. Na het indienen van de storing gaan medewerkers aan de slag en worden betrokken partijen op de hoogte gesteld. Ga eerst thuis na of de stroomstoring misschien veroorzaakt wordt door overbelasting. Soms kan een huishoudelijk apparaat kortsluiting veroorzaken. Bekijk de zekeringen in de meterkast.

Stappenplan bij stroomstoring

Het beste is om alle apparaten van het stroomnet af te halen, sluit ze één voor één weer aan. Zodra de stroom weer uitvalt, dan weet u welk apparaat de storing veroorzaakt. Dan is het dus ook niet nodig om het storingsnummer te bellen. Als overbelasting vaker voorkomt dan kan het zijn dat u een extra groep nodig heeft in uw meterkast. Vraag uw netbeheerder om extra advies daarover. Het kan ook voorkomen dat een bepaald stopcontact defecten vertoont. In dat geval kunt u een elektricien laten komen om dit te verhelpen, of zonodig belt u de woningbouwvereniging als u de woning huurt. Uw meterkast laat u in ieder geval zien of de storing zich in huis bevind of buitenshuis. Want als de stoppen doorslaan dan ziet u dat. Dat ziet u aan een groep waarvan het hendeltje naar beneden is gesprongen.

Vergoeding volgt als storing niet uw schuld is

Is dit niet het geval? Check dan even bij de buren of zij hetzelfde ervaren. Hebben zij het ook? Dan is het storingsnummer bellen de beste optie. Zit u langer dan vier uur aangesloten zonder elektriciteit? Dan vergoedt uw netbeheerder het ongemak aan u in de vorm van een financiële vergoeding. Na de eerste vier uur ontvangt u dan €35 en elke vier uur die volgt €20. Hier hoeft u zelf niets voor te doen, dit zal automatisch aan u overgemaakt worden. Zorg altijd dat zich een zaklamp in de meterkast bevind, en zorg voor een voorraad batterijen en kaarsen.

Als er een gaslek vermoedt wordt dan dient u ten alle tijde de hoofdkraan dicht te draaien. Zet ook de ramen en deuren open zodat de gaslucht eruit kan. U kunt ook de monteur bellen van het bedrijf dat uw cv-ketel onderhoudt. Zij zullen snel langskomen om de situatie te bekijken en zonodig op te lossen.

9.5/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie