Stroomleveranciers vergelijken

Wilt u graag stroomleveranciers vergelijken? Dan bent u op Energievergelijker.com aan het juiste adres. U kunt, op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik, een flink bedrag besparen als het gaat om de stroomkosten. Ook wanneer u geen gas afneemt, en dus alleen stroom, kan de besparing nog steeds aardig hoog zijn. Als u stroomleveranciers vergelijken wilt, kunt u de onderstaande energievergelijker raadplegen. Via de knop ‘wijzig gegevens’ kunt u zowel uw energieverbruik als uw woonadres invoeren. Op basis hiervan berekent u eenvoudig en snel welke deal het beste bij u past.

Waarom stroomleveranciers vergelijken?

Inmiddels zijn er meer dan 40 stroomleveranciers in Nederland. Iedere stroomleverancier heeft natuurlijk zo zijn eigen tarieven. Zo rekent de ene aanbieder een goedkoop tarief per kWh stroom, rekent de andere maatschappij weer lage vaste leveringskosten en biedt de ander juist weer een scherpe welkomstkorting. U kunt natuurlijk zelf berekenen welke aanbieder het beste bij u past. Hiervoor is het belangrijk dat u uw gegevens invoert voor een goede berekening.

Woonadres en energieverbruik invoeren

In ons vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig en snel uw woonadres en energieverbruik invoeren. Op basis van deze gegevens berekent het vergelijkingssysteem namelijk welke aanbieder het voordeligste is. Uw energieverbruik is hierbij een van de belangrijkere factoren. Dit vindt u terug op uw jaarafrekening. Echter is ook uw woonadres een belangrijke factor. Zo kunnen de leveringskosten namelijk per regio verschillen. Dit heeft namelijk onder andere ook te maken met uw netbeheerder en daar heeft u geen vrije keuze in. Zorg er daarom voor dat u deze data invoert voor een goede berekening. Vervolgens kunt u eenvoudig en snel stroomleveranciers vergelijken.

Twee tarieven mogelijk

Beschikt u thuis over een dubbele meter? Dan betekent dit dat er twee energietarieven mogelijk zijn. Zo kunt u niet alleen kiezen voor het standaard enkeltarief, maar ook kunt u kiezen voor dubbele tarieven. Bij een dubbeltarief wordt er, gedurende de nachtelijke uren, weekenden en feestdagen, gewerkt met een lager tarief. Wilt uw wasjes vooral ’s nachts of in de weekenden doen? Dan kan het lonen om te kiezen voor dit tarief. Het verschil in het enkel- en dubbeltarief is in de laatste jaren wel iets afgenomen, maar het kan nog steeds een manier van besparen zijn. Wilt u écht besparen? Bekijk dan onze 101 tips om energie te besparen.

Stroomleveranciers vergelijken: dit is de gemiddelde prijs per kWh stroom

Wilt u graag stroomleveranciers vergelijken? Dan kunt u via ons vergelijkingssysteem eenvoudig en snel op alle belangrijke waarden vergelijken. Zo vergelijkt u niet alleen op de stroomtarieven, maar ook op vaste leveringskosten. Uiteraard zijn alle andere belastingen allemaal toegevoegd in het overzicht, zodat u eenvoudig weet hoeveel u kwijt bent aan uw energierekening. De gemiddelde stroomprijs per kWh ligt in 2019 op 0,21 en 0,25 euro. U ziet al maar weer: de energietarieven kunnen flink verschillen per stroomleverancier. Bekijk ook: stroomprijzen vergelijken.

Vaste leveringskosten

Beschikt u over zonnepanelen? Dan kan het ook raadzaam zijn om goed te kijken naar de vaste leveringskosten. Als u bijna volledig zelfvoorzienend bent, kunt u gemakkelijk energie vergelijken op basis van vaste leveringskosten. Immers hoeft u weinig tot geen stroom af te nemen en wilt u natuurlijk ook niet al te veel vaste leveringskosten betalen.

Groene stroomleveranciers vergelijken

Als u wilt, kunt u natuurlijk ook groene stroomleveranciers vergelijken. Daarvoor kunt u onze eenvoudige filters raadplegen. Zo kunt u onder andere filteren op alleen duurzame leveranciers, maar kunt u ook kiezen voor stroom van windmolens of stroom van zonnepanelen. Wilt u kiezen voor stroom uit eigen land, ook wel bekend onder de noemer oranjestroom? Dan kunt u filteren op alle groene stroom uit Nederland. Een duurzamere wereld begint natuurlijk altijd bij onszelf! Soms zijn de groene stroomleveranciers ook niet eens duurder dan een grijze stroomleverancier en daarom kan het dus ook geen kwaad om hierop te vergelijken.

Welke contractduur past bij u?

Als u stroomleveranciers vergelijken gaat, heeft u standaard keuze uit meerdere contractperiodes. Zo kunt u, indien gewenst, kiezen voor een driejarig contract maar misschien kunt u nog wel beter kiezen voor eenjarig contract. Vaak zijn eenjarige energiecontracten namelijk de voordeligste keuze, omdat u dan volop geniet van een welkomstkorting. De welkomstkorting is vaak wel lager als u alleen stroomleveranciers vergelijken gaat en daarmee geen aardgas afneemt in uw pakket. Immers zijn de inkomsten voor de stroomleverancier in dat geval ook lager. Ook hiervoor geldt dus weer: vergelijken op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik is erg belangrijk.

Vaste of variabele energietarieven?

In ons vergelijkingssysteem heeft u ook de mogelijkheid om te filteren op vaste en variabele energietarieven. Indien u kiest voor een vast contract, betaalt u ook vaste energietarieven. Kiest u echter voor een direct opzegbaar contract? Dan betaalt u variabele energietarieven. Vaste energietarieven zijn vrijwel altijd goedkoper, maar bij een variabel energiecontract kunt u uw contract te allen tijde opzeggen. Een jaarcontract is echter vrij kort, dus dat heeft vaak ook de voorkeur als u goedkoop stroom wilt afnemen.

Stroomleveranciers vergelijken: filteren op bepaalde aanbieders?

Tot slot heeft u ook de mogelijkheid om te filteren op bepaalde stroomleveranciers. Wilt u alleen bepaalde stroomleveranciers vergelijken? Dan kunt u gebruikmaken van de handige filters. Dit wordt overigens niet aangeraden, omdat u dan mogelijk de goedkoopste stroomleverancier eruit filtert. Indien u echter warme gevoelens heeft bij een bepaalde energieleverancier kan dat natuurlijk wel handig zijn. Deze optie is dan uiteraard ook optioneel.

Wanneer kan ik stroomleveranciers vergelijken?

Vrijblijvend stroomleveranciers vergelijken kan natuurlijk altijd, maar het is wel erg belangrijk dat u nagaat wanneer uw huidige contract afloopt. Indien uw huidige contract nog langer dan twee maanden doorloopt, is het niet raadzaam om de overstap te maken. Mogelijk dient u namelijk een overstapboete te betalen. Loopt uw contract echter binnen twee maanden af? Dan kunt u direct stroomleveranciers vergelijken en overstappen. Uw energieleverancier start dan pas met leveren nadat uw energiecontract is afgelopen.

Hoe lang duurt een overstap?

Vaak duurt overstappen van energieleverancier ongeveer vier tot zes weken. Dit heeft namelijk onder andere te maken met de 14 dagen bedenktijd en vaak heeft u nog een maand opzegtermijn. De totale overstap duurt om die reden zo’n vier tot zes weken.

Onafhankelijk en objectief stroomleveranciers vergelijken

Via onze website kunt u volledig onafhankelijk en objectief stroomleveranciers vergelijken. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik zetten wij de goedkoopste energieleverancier namelijk altijd bovenaan. Zo betaalt u dus ook nooit te veel voor uw energierekening. Alle energietarieven die u terugvindt u op onze website, zijn een op een overgenomen via de websites van de energieleveranciers. Dat is dus écht onafhankelijk en objectief vergelijken voor de beste deal. Uiteraard werken wij alle energie aanbiedingen iedere dag bij.

Gratis overstapservice: overstappen zonder zorgen

Wilt u graag stroomleveranciers vergelijken? Dan kunt u letterlijk overstappen zonder zorgen. U hoeft namelijk alleen maar uw postcode + huisnummer en verbruik in te voeren en op basis daarvan kunt u nagaan welke stroomleverancier het beste bij u past. De goedkoopste aanbieder staat vervolgens altijd bovenaan. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd, kunt u achterover gaan zitten. Uw nieuwe stroomleverancier verzorgt de overstap voor u. Zo wordt uw oude energiecontract opgezegd en hoeft u dus ook geen opzegbrieven te schrijven. Verder hoeft u zich geen zorgen te maken dat u dubbel betaalt voor uw energierekening. Dat beloven we. Meer weten? Bekijk hier hoe de overstapservice energie werkt.

14 dagen bedenktijd

Nadat u uw bevestiging heeft ontvangen, heeft u standaard nog 14 dagen bedenktermijn. Wilt u, om wat voor reden dan ook, toch afzien van uw contractaanvraag? Dan kunt u uw energiecontract annuleren binnen deze termijn. Dat is altijd kosteloos en kan daarmee gratis via de website van de energieleverancier waar u uw contract heeft aangevraagd. Houd er rekening mee dat u geen annuleringen kunt verzenden via onze website. Uiteraard kunnen wij u wel wijzen naar de pagina van de energieleverancier waar u uw contract kunt opzeggen. Vaak kan dat telefonisch of per mail. Zorg er wel altijd voor dat u hiervan een bevestiging krijgt.

Meterstanden doorgeven

In sommige gevallen dient u nog uw meterstanden door te geven. Dit heeft uw oude energieleverancier namelijk nodig voor uw eindafrekening, terwijl uw nieuwe energieleverancier dit gebruikt voor de vaststelling van uw termijnbedragen. Uiteraard ontvangt u hiervan bericht. De meterstanden doorgeven is erg eenvoudig en dit wordt uiteraard ook aan u uitgelegd wanneer u hierover een brief ontvangt. Indien u beschikt over een slimme meter hoeft u mogelijk uw meterstanden niet door te geven. Dit kan immers op afstand worden uitgelezen.

Waarborgsom

Indien u in het verleden betaalproblemen heeft gehad bij uw stroomleverancier, kan het zijn dat u een waarborgsom dient te voldoen. Een extern kredietbureau gaat na u wordt gemarkeerd als risicoklant. Indien dat het geval is, betaalt u een waarborgsom. De hoogte daarvan verschilt per stroomleverancier. U ontvangt het bedrag terug zodra u alle termijnen keurig voldoet voor een bepaalde tijd. Een dergelijke waarborgsom komt vrijwel nooit voor: alleen wanneer u dus betalingsproblemen heeft gehad. Maakt u zich dus geen zorgen, maar het is wel belangrijk om te weten dat dit mogelijk is.

Heeft u nog vragen over stroomleveranciers vergelijken?

Wilt u graag stroomleveranciers vergelijken, maar zit u toch nog met enkele vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en uiteraard helpen wij u dan meer dan graag. Stuur eventuele vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat wij u ook zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Onze klantenservice zit voor u klaar.