Stroomprijzen vergelijken

Stroomprijzen vergelijken? Dat is een verstandig idee. Als u gaat overstappen van stroomleverancier kunt u namelijk vaak veel geld besparen. Ook wanneer uw woning wordt verwarmd middels stadsverwarming, kan de besparing op stroom nog steeds fors uitvallen.

Het is raadzaam om jaarlijks weer over te stappen van energieleverancier. Daarvoor kunt u de onderstaande energievergelijker raadplegen. Voer hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Via de filteropties kunt u aangeven waarop u wilt vergelijken. Wilt u alleen stroomprijzen vergelijken? Kies dan voor de optie ‘alleen stroom’. Standaard staat zowel gas als stroom aangevinkt.

Waarom stroomprijzen vergelijken?

Stroomprijzen vergelijken is natuurlijk een fluitje van een cent, maar waarom zou u eigenlijk stroomprijzen vergelijken? Het antwoord is simpel: u kunt ontzettend veel geld besparen. Er zijn meer dan 40 energieleveranciers in Nederland en iedere aanbieder rekent verschillende stroomprijzen. Bovendien zijn er ook nog verschillen in de vaste leveringskosten en rekenen energieleveranciers verschillende tarieven per regio. Stroomprijzen vergelijken op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik is daarom een bijzonder goed idee.

Dubbele tarieven?

Er bestaan bovendien ook nog twee verschillende energietarieven: het enkeltarief en het dubbeltarief. Indien u beschikt over een dubbele meter, kan het handig zijn om zo’n dubbeltarief af te nemen. Gedurende de daluren betaalt u namelijk een lager energietarief. U kunt uw wasjes dan ’s nachts doen, waardoor u minder betaalt per kWh stroom. Ook in de weekenden en tijdens nationale feestdagen betaalt u een lager tarief. U betaalt een iets hoger tarief voor het enkele tarief. De verschillen zijn in de laatste jaren wel afgenomen.

Gemiddelde prijs per kWh stroom

De gemiddelde prijs per kWh stroom ligt in 2019 tussen de 0,21 en 0,25 euro. Een flink gedeelte betreft de energiebelasting en een gedeelte bestaat uit de ODE (Opslag Duurzame Energie). Daarnaast betaalt u ook nog eens 21% btw. In 2019 zijn de energietarieven ook flink gestegen ten opzichte van 2018. Uiteraard kunt u zelf de stroomprijzen vergelijken en nagaan welke energiemaatschappij het beste bij u past.

Houd rekening met vaste leveringskosten

U dient ook nog rekening te houden met de vaste leveringskosten. Ieder huishouden betaalt vaste leveringskosten, wat inhoudt dat u iedere maand een vast bedrag betaalt. De kosten daarvan kunnen flink verschillen per energieleverancier. Het is daarom ook belangrijk om hierop te vergelijken. Vooral als u beschikt over zonnepanelen, is het interessant is energie vergelijken op vastrecht erg verstandig.

Groene stroomprijzen vergelijken

Wilt u graag kiezen voor een duurzame stroomleverancier? Dan kunt u uiteraard ook groene stroomprijzen vergelijken. Daarvoor kunt u gebruikmaken van onze handige filters. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u alleen duurzame energieleveranciers wilt zien in het overzicht. Tevens kunt u aangeven hoe de energie opgewekt moet zijn. Wilt u bijvoorbeeld stroom van zonnepanelen of stroom van windmolens? Dan kunt u daar gemakkelijk op filteren. De meest duurzame energieleveranciers zijn voorzien van een duurzaamheidsscore. Dit is onafhankelijk vastgesteld op basis van een jaarlijks onderzoek van onder andere de Consumentenbond.

Onafhankelijk en objectief stroomprijzen vergelijken

Via onze website kunt u uiteraard volledig onafhankelijk en objectief stroomprijzen vergelijken. Wij zijn niet gebonden aan een bepaalde energieleverancier, waardoor wij dus ook altijd de actuele energietarieven tonen. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik zetten wij de goedkoopste energieleverancier zelfs bovenaan. U kunt op die manier altijd gemakkelijk en snel overstappen naar de voordeligste aanbieder.

Gratis overstapservice

Als u stroomprijzen vergelijken gaat, en dan daadwerkelijk de overstap maakt, geniet u altijd van de gratis overstapservice energie. Dat houdt in dat u vrijwel niets hoeft te doen voor uw overstap. U hoeft namelijk alleen maar uw gegevens in te voeren en de rest wordt voor u geregeld. Zo hoeft u uw oude contract niet op te zeggen, want dit wordt namelijk voor u gedaan. Vaak hoeft u alleen maar uw meterstanden door te geven. Overstappen van energieleverancier is daarmee een fluitje van een cent.

14 dagen bedenktijd

Nadat u de bevestiging heeft ontvangen, heeft u standaard nog 14 dagen bedenktijd. Wilt u uw energiecontract onverhoopt toch annuleren? Dan kan dit kosteloos binnen deze termijn. Hiervoor kunt u contact opnemen met de energieleverancier waar u uw energiecontract heeft aangevraagd. Helaas kan annuleren niet via onze eigen website. Indien u besluit uw energie-aanvraag te annuleren, is het van belang dat u altijd om een bevestiging vraagt. Het is dan voor beide partijen duidelijk dat de energieaanvraag niet doorgaat.

Vragen of stroomprijzen vergelijken?

Heeft u nog vragen over stroomprijzen vergelijken? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur en uiteraard helpen wij u graag dan. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk uw mails te beantwoorden. Stuur uw vragen en/of eventuele opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat wij u ook zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.