Stroomranking

Aan de hand van een stroomranking kunt u bekijken hoe duurzaam een energieleverancier is. Natuur&Milieu doet daar ieder jaar onderzoek naar. Zij bekijken hoeveel energieleveranciers investeren in duurzame projecten, en kijken naar de levering van hun energie. Daarbij biedt de stroomranking consumenten dus een unieke kijk op de energiemarkt. Want hoe groen is uw energieleverancier eigenlijk?

Wat houdt de stroomranking in?

Er wordt naar een aantal punten gekeken: Welke investeringen worden er gedaan? Is de inkoop wel groen en de levering? Als die drie punten goed blijken dan valt een energieleverancier onder de groep Voorlopers. De minder duurzame energieleveranciers en energieleveranciers die als niet groen worden bestempeld ziet u terug in de Stroomranking. U kunt dat als leidraad aanhouden in de zoektocht naar een energieleverancier. Wat ook kan is de energievergelijker zo instellen dat deze enkel zoekt op duurzame energie uit Nederland. Dan weet u ook dat de geleverde energie in Nederland is opgewekt.

Groene energieleveranciers en minder groene energieleveranciers staan in de stroomranking

Al een aantal jaren wordt deze stroomranking uitgevoerd, en niet iedere energieleverancier is er even blij mee. Zo willen ze ook niet allemaal meedoen. Daar hebben zij hun eigen redenen voor. De uitkomst van de ranking kan voor sommige energieleveranciers dus nadelig uitvallen. En degenen die wel goed scoren trekken daar klanten mee. Is groene energie belangrijk voor u? Dan kunt u daar dus op zoeken. Het gaat er om dat u zich goed voelt bij de keuzes die u maakt.

De reden om over te stappen?

De ene consument heeft bepaalde ervaringen met een energieleverancier waardoor ze overstappen. En de andere consument stapt op omdat ze goedkopere energie hebben gevonden. Er zijn de laatste jaren dan ook veel energieleveranciers bijgekomen. De ene nog duurzamer dan de andere. Het geval wil ook dat de overheid energiebedrijven oplegt om zich meer toe te leggen op duurzame energie. Het hele bedrijfsleven in Nederland zal op den duur ook moeten verduurzamen. Nederlandse huishoudens vinden het geen probleem iets meer te moeten betalen voor hun energie. Maar de overheid maakt het ze niet makkelijker door steeds de prijzen op te drijven. Wij betalen mee aan de energietransitie naar een energieneutraal klimaat. En dat zien we ook aan de maandelijkse kosten die we afdragen.

Zoek zelf naar de groenste energieleverancier en zijn producten

Niet iedereen raadpleegt de stroomranking. Vaak vind men de optie van een energievergelijker waar gezocht kan worden naar duurzame energie uit NL al genoeg. En dat is ook genoeg, dan weet u dat de herkomst van uw energie uit een schone bron komt. Duurzame energie is natuurlijk beter dan energie dat wordt gemaakt uit fossiele energie. Fossiele energie zal opraken, en de productie ervan tast het milieu aan. Wilt u ook enkel kiezen voor duurzame energie? Geef die keuze dan aan tijdens het energie vergelijken. De energievergelijking die daaruit volgt zal bestaan uit enkel duurzame energie aanbiedingen.

8.4/10 - (57 stemmen)

Plaats een reactie