Subsidie aanvragen om huis te verduurzamen

Subsidie aanvragen om huis te verduurzamen? U kunt voor verschillende apparaten een subsidie krijgen. Zoals voor de aanschaf van een zonneboiler. De zonneboiler zorgt in dat geval voor warm water. Het is dus een ideaal vervangend alternatief voor gas. Een zonneboiler kan uw energierekening met ruim 40% verlagen. Het voordeel is dat u geen CO2 uitstoot. Dit is dan alvast de eerste stap die u kunt zetten. Zonnepanelen kunnen voorzien in uw energiebehoefte maar u ontvangt daar geen subsidie voor. Wel kunt u de aanschafkosten in uw belastingaangifte opnemen. U krijgt dan de btw terug.

Subsidie aanvragen om huis te verduurzamen kan op verschillende manieren

Een ander voordeel van zonnepanelen is wel dat u over het geleverde deel aan energie geen energiebelasting betaalt. Dus ook dat is weer extra voordelig. Omdat uw huis verduurzamen flink in de kosten kan lopen heeft het kabinet besloten woningeigenaren daarmee te helpen. Want ook zij profiteren ervan, want de CO2 uitstoot wordt erdoor verlaagd. Aardgas gebruiken wordt afgeraden dus als u bereid bent om gasloos verder te gaan helpt de overheid u ermee. Ook logisch want een dergelijke verbouwing waar geen gas meer is kost enorm veel geld. Sommige woningeigenaren zijn huiverig en wachten toch nog even totdat de overheid met meer maatregelen komen. Er veranderd immers voortdurend wat door de klimaatafspraken.

Subsidie aanvragen voor isoleren is ook een mogelijkheid

Eigenlijk is de aanschaf voor een nieuwe cv-installatie waarbij gas nog nodig is niet meer van deze tijd. Maar er zijn genoeg huishoudens die nog niet lang geleden een nieuwe cv-ketel moesten kopen. De oude voldeed niet meer of ging kapot. Deze groep staat niet te springen om dan een nieuwe warmtepomp te kopen. Maar er zijn meer maatregelen die men nemen kan om de woning te verduurzamen. Wil men geen nieuwe cv-ketel maar wel besparen op de verwarmingskosten? Isoleer de woning dan als dit nodig is. Want ook hier bestaat een subsidieregeling. Dak, muur, en vloer isoleren resulteert ook in een lagere rekening. Het eindresultaat daarvan is toch wel een comfortabele woning. Geen tocht meer, geen koude voeten en een constante aanvoer van warme en koude lucht.

Energieneutrale woning straks voor iedereen?

De woning die niet meer energie nodig heeft dan het produceert is de ideale toekomstige woning. Omdat deze energieneutraal is. Er is al een klein aantal huishoudens in Nederland die hun woning energieneutraal gebouwd of verbouwd hebben. Zij hebben nagenoeg geen kosten aan de energieleverancier. En dus besparen zij op hun energiekosten. Subsidie aanvragen om het huidige glas te vervangen voor HR+++ is ook een idee. Ook hier voorkomt u weer grote schommelingen qua kou en warmte. Want dergelijk glas houdt de warmte goed binnen. Daardoor hoeft u steeds minder te stoken. Kieren zijn daarbij verleden tijd want alles wordt netjes geplaatst. Vloerverwarming zorgt ervoor dat u geen koude voeten meer ervaart.

Landelijke subsidies en gemeentelijke subsidies

Door dus goed de woning te isoleren bent u al een flink eind op weg naar een duurzaam klimaat. Landelijk worden er dus subsidies aangeboden. Maar ook uw gemeente kan behulpzaam zijn, zij hebben vaak subsidiepotjes voor verduurzamen. Vraag uw gemeente dan ook wat uw mogelijkheden daarin zijn. Een woning verduurzamen kan in de prijzen lopen, denk aan een bedrag tussen de €10.000 en €50.000. Maar uiteindelijk heeft u een comfortabel huis, dat duurzaam is en u ook nog geld oplevert. Zorg er daarnaast voor dat de levering van energie ook duurzaam is. Dan zit u helemaal goed.

De Rijksoverheid heeft allerlei informatie verzameld over het verduurzamen van uw woning. Lees dat eens aandachtig door. Zo weet u wat er voor u mogelijk is. De energiebespaarlening kunt u ook overwegen. Zo hoeft u uw eigen geld niet aan te roeren, of als u financieel niet bij machte bent geld lenen. Dit is boetevrij en heeft een lage rente.

8/10 - (58 stemmen)

Plaats een reactie