Thuisaccu

De Thuisaccu zullen wij de komende jaren steeds meer gaan zien in woningen. Mede omdat we de transitie aan het maken zijn naar een energieneutraal klimaat. Daar hoort de opslag van duurzame energie bij. Want steeds meer wordt grijze energie verdreven door duurzame energie. Nu op dit moment kan Nederland nog niet zelfvoorzienend zijn. Temeer omdat we nog veel meer energieproductie nodig hebben. Maar als die tijd daar is dan is een thuisaccu een uitkomst.

Met de thuisaccu uw duurzame energie opslaan

Een thuisaccu stroom opslaan wat we overhouden uit zonnepanelen. Nu leveren we ons overschot nog terug aan het energienet. Met de thuisaccu hoeft dat niet meer. We slaan het overtollige deel aan stroom op en kunnen dit later weer gebruiken voor de eigen behoefte. Nu is ons Nederlandse energienet eigenlijk de accu die alles opslaat. Maar het energienet raakt op een gegeven moment overbelast. Dan is extra opslagcapaciteit wel zo handig. Nu kan een dergelijke accu nog niet zorgen dat we compleet in eigen behoefte kunnen voorzien. Dit komt ook door het grillige weerbeeld in Nederland. Wij hebben niet alle maanden voldoende zon om energie te produceren.

Tesla Powerwall

De thuisaccu zult u vast kennen van Tesla. Want zij begonnen met het leveren van een thuisaccu. De capaciteit van hun accu is 14.4 kWh. En prijzig zijn ze ook want de vanaf prijs ligt rond de €7500. En dat is natuurlijk niet niets. Er zijn meer fabrikanten die thuisaccu’s aan het testen en ontwikkelen zijn. We zien ze dan vooral onder de naam thuisbatterij voorbij komen. Desondanks de thuisbatterij handig is, kan het er niet voor zorgen dat we 100% kunnen besparen. Het rendement wat behaald kan worden is ongeveer 60%.

Over een paar jaar daalt de prijs van de thuisaccu enorm

De verwachting is wel dat een thuisaccu over een aantal jaren veel goedkoper zal worden. Dan zullen huishoudens sneller overwegen om eentje aan te schaffen. Waarom ze goedkoper worden? Dit heeft te maken met de opkomst van elektrische auto’s. Er wordt al voldoende gedebatteerd over de motorrijtuigenbelasting. Daardoor zullen consumenten een elektrische auto kunnen overwegen. Het plan is om diesel duurder te maken. En is het plan wat betreft rekeningrijden weer van stal gehaald. Welke plannen er ook gesmeed worden en welke doorgang zullen vinden. Uiteindelijk moet heel Nederland overgaan op een zuiniger model auto. En dan kan de elektrische auto de oplossing zijn.

Dus pas als de aanschafprijs van een thuisaccu daalt dan zal dit voor huishoudens de overweging waard zijn. Wat ook heel handig is bij een thuisaccu is dat het kan dienen als buffer bij een stroomstoring. Huishoudens zullen dankzij de thuisaccu veel meer zelfvoorzienend zijn. Dat betekent dus ook dat de rol van de energieleverancier.

8.1/10 - (54 stemmen)

Plaats een reactie