Voor de eerste keer een energievergelijker gebruiken?Voor de eerste keer een energievergelijker gebruiken? We denken vaak dat iedereen in zijn leven minstens al eens is gewisseld van energiebedrijf. Maar dit hoeft niet zo te zijn. De achterliggende reden kan zijn dat men toch nog te huiverig was om te wisselen. Of ze waren al die jaren wel tevreden bij hun energiebedrijf. U bent ook niet verplicht om over te stappen. Het zou verstandiger zijn dat wel. Of misschien bent u wel eens gewisseld maar heeft u dit telefonisch gedaan?

Energievergelijker ingewikkeld? Nee hoor alle keuzes vooraf al ingevuld voor u

Wat het ook is, een energievergelijker voor de eerste keer gebruiken kan ingewikkeld lijken. Maar dat is het echt niet. De energievergelijker is namelijk gebruiksvriendelijk gebouwd. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat kan door vooraf uw keuzes kenbaar te maken. Aangeven wat u wel en niet wilt. Wat vooral van belang is is uw juiste verbruik. Daarmee kunt u een nauwkeurige energievergelijking maken. Er kan gekozen worden voor alleen stroom zoeken of alleen gas en stroom en gas. Bekijken we links de energievergelijker? Dan ziet u de categorie duurzaamheid. Daar is te kiezen voor vijf keuzes. Vinkt u daar niks aan dat zoekt de energievergelijker uit het gehele aanbod.

Welke looptijd is verstandig?

Daaronder staat soort contract aangegeven, nu kunt u de looptijd aangeven. Vinkt u 1 jaar aan dan zoeken we energiecontracten van 1 jaar. Dit wordt het meest gekozen door consumenten. De looptijden varieren zoals u ziet. Er kan ook gekozen worden voor drie en vijf jaar, of direct opzegbaar. Sommigen denken dat kiezen voor een driejarig of zelfs vijfjarig energiecontract verstandig is. Maar zolang vastzitten aan een energiebedrijf is ook niet slim. In die jaren komen er altijd weer nieuwe en goedkopere energie aanbiedingen erbij. En dan mist u in dat geval de boot.

Zoeken op aanbieder en aanbieders met elkaar vergelijken

Wilt u enkel aanbiedingen zoeken van een bepaald energiebedrijf? Dat kan ook, dan kijkt u bij aanbieders. Het verstandigst is om te zoeken in het gehele aanbod. Omdat u dan energiebedrijven weer met elkaar kunt vergelijken. Het ene tarief is het andere niet. Elk energiecontract kent voorwaarden ook de uwe. Houdt daar rekening mee. Zo is één van de voorwaarden dat u zich houdt aan de looptijd. Als de looptijd nog een jaar in de toekomst is, stap dan niet over. In dat geval is afwachten het beste. De consequentie van het vroegtijdig opbreken van uw energiecontract is een opzegvergoeding betalen. Loopt uw contract nog een jaar? Dan is dit €50 voor enkel gas of stroom. Voor beide producten is dat dan €100. Oplopend zijn de boetes bij tot 2 jaar €75 voor enkel gas of stroom en beide €150. De maximale opzegvergoeding bedraagt €250 voor gas en stroom. Dat zou betekenen dat u een energiecontract heeft met een looptijd van drie jaar of langer.

Het energiebedrijf zal als u het energiecontract eerder opzegt u de opzegvergoeding binnen zes weken toesturen. Daarom zeggen we ook: committeer u niet te lang bij het aangaan van een energiecontract. Het is nergens voor nodig. En u wilt natuurlijk zo snel mogelijk contractvrij zijn om weer de volgende energiedeal te kunnen kiezen. Neem altijd voldoende tijd om een energievergelijking door te nemen. De eerste in de rij die bovenaan staat is het goedkoopste energiebedrijf. U kunt dan met gemak daarvoor kiezen. Maar als u toch langer de tijd wilt nemen om tot een conclusie te komen dan kan dat ook. Dat raden wij zelfs ook aan.

Voor de eerste keer een energievergelijker gebruiken?

Bent u starter op de woningmarkt dan gaat u voor de eerste keer een energievergelijker gebruiken. De eerste woning is altijd spannend. Er moet van alles geregeld worden waaronder uw eerste energiecontract. Zodra u de datum weet van de sleuteloverdracht en/of verhuizing dan moet u het liefst vier weken van tevoren uw energiebedrijf kiezen. Dan bent u verzekerd van een tijdige energie en gaslevering op uw adres. Wanneer u dan het verbruik moet invullen dan is dat eigenlijk nog niet bekend. Als starter heeft u immers niet eerder een energiecontract gehad. In dat geval is het even aftasten. Wat is de samenstelling van het huishouden? Bent u starter en alleenstaand? Vink dan bij samenstelling huishouden het tabblad met één persoon aan. U kunt zoals u ziet meerdere opties aanvinken. Op basis daarvan stapt u over. De kans bestaat wel dat u achteraf bij moet betalen of terugkrijgt. Als er een voorschotbedrag wordt berekend kunt u deze met een tientje verhogen. Dan voorkomt u grote bedragen die u eventueel moet bijbetalen.

Het energiecontract aanvragen

Als u uw keuze heeft aangegeven en klaar bent om daadwerkelijk een energiecontract te sluiten. Dan klikt u op aanvragen. U wordt dan doorverwezen naar de website van het gekozen energiebedrijf. Daar vult u uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens klikt u op aanvraag afronden en uw ingevulde gegevens worden verzonden. Vervolgens ontvangt u uw aanmelding per e-mail. Deze ontvangstbevestiging is in principe bindend. Maar u heeft wel vanaf dat moment nog de ruimte om te annuleren. Doe dit dan binnen veertien werkdagen. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via ons contactformulier en wij komen daar zo spoedig mogelijk op terug met een antwoord.

Voor de eerste keer een energievergelijker gebruiken?
10 (100%) 2 vote[s]

Laat een Reactie achter