Variabele tarieven kiezen?

Moet ik variabele tarieven kiezen? We zien ze zo vaak voorbij komen. En wat is dan het verschil tussen vaste en variabele tarieven? Biedt het voldoende voordeel? Het kan voordeel bieden maar de tarieven staan dus niet vast. Bij een variabel tarief kan uw energiebedrijf de tarieven in de tussentijd veranderen. Zijn de energiekosten gestegen dan kan uw voorschotnota verhoogd worden bij het variabel tarief. Niet iedereen vind dat fijn dat de tarieven niet vast staan. Daarom wordt het vaakst gekozen voor een vast tarief. Want een vast tarief wordt voor een bepaalde tijd vastgelegd.

Variabele tarieven kiezen?

Met een vast tarief weet u gewoon waar u aan toe bent, en met een variabel tarief niet altijd. Soms maakt het de consument niet uit en wil die gok wel wagen. Nu is het niet zo dat de stijgingen enorm zijn. Dus gokt men op een variabel tarief. Wilt u variabele tarieven kiezen? Dan kiest u in principe voor vrijheid want overstappen is vaak makkelijker. Het energiecontract is per maand opzegbaar. Maar let op er zijn ook variabele tarieven met een vastgestelde looptijd. Het is dus aan te raden om daar goed op te letten. Wilt u dan overstappen dan kunt u ook een overstapboete krijgen.

Vaste tarieven bieden meer zekerheid

Als u ons vraagt wat de beste keuze is tussen vaste en variabele tarieven kiezen? Dan is een vast tarief toch wel de beste keuze. Het biedt zekerheid en net zo goed voordeel. Er worden verscheidene aanbiedingen gedaan aan consumenten. En de cashback of welkomstkorting is daarbij de reden voor overstappen. De cashback ontvangt u dan achteraf. Dus wanneer het kalenderjaar verstreken is. De welkomstkorting wordt vaak al verrekend. Dat ziet u dan ook in uw nieuwe voorschotbedrag. Deze valt lager waardoor u elke maand al geniet van de welkomstkorting.

Driejarig contract met hoge korting?

We zien ook contracten met looptijden die langer dan een jaar duren. De verwachting is dan wel dat de energiekosten stijgen. Maar om dan voor een looptijd te kiezen van drie jaar of zelfs vijf jaar raden we af. De kortingen bij deze contracten lijken hoger, maar zijn het vaak niet. Bereken dit dan ook met de korting bij eenjarige contracten. Dan ziet u wat we bedoelen. Neem de proef eens op de som en begin met het maken van een prijsvergelijk. Doe dit het liefst met de juiste invoer gegevens. Daarbij is uw verbruik van belang. Dan kunnen wij een exacte vergelijking maken.

Als u dan in het overzicht de juiste energie aanbieding gevonden heeft én het is al bijna tijd om over te stappen? Stap dan gratis over via EnergieVergelijker.com.

8.5/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie