Veel meer nieuwe energiecontracten afgesloten

Het blijkt dat de afgelopen periode veel meer nieuwe energiecontracten afgesloten zijn. De onderliggende reden is natuurlijk dat men meer tijd heeft, maar ook de enorm lage prijzen zorgen voor meer overstappers. De Corona epidemie drukt de prijzen namelijk. Overal ter wereld zien we lagere prijzen voor olie en het verbruik van fossiele energie is ook gedaald.

En de huishoudens die thuis doorbrengen zien hun kans dus schoon. Want de besparing op jaarbasis brengt een paar honderd euro met zich mee. Auto’s staan thuis doordat men niet naar het werk gaat. En daardoor zien tankstations ook minder mensen komen tanken. Het goede nieuws is ook dat wereldwijd de uitstoot verlaagt is. Er waren natuurlijk al regels doorgevoerd wat betreft de stikstof affaire. De maximum snelheid werd verlaagd naar 100 kilometer per uur.

Veel meer nieuwe energiecontracten afgesloten

Maar doordat het Corona virus om zich heen sloeg werd het ook steeds stiller op de snelwegen. En daardoor daalt de uitstoot dus ook. EnergieVergelijker.com ziet tevens sinds de uitbraak van het virus ook veel meer overstappers.  En worden er veel meer nieuwe energiecontracten afgesloten. Sommigen kiezen dan voor een meerjaren contract juist om de goedkope prijzen. Toch hoeft men daar niet persé voor te kiezen. We weten immers niet wat een volgend jaar gaat doen. De vaste contracten worden dan ook het meest gekozen.

In eerste instantie zijn de energieprijzen laag door een olie conflict

De prijzen voor energie en gas daalden door het conflict tussen Rusland en Saoudi-Arabië. De vraag oversteeg het aanbod niet meer. Maar het is nu juist andersom. Er is teveel aanbod. Ook hebben we veel minder gas verbruikt. De afgelopen winter zorgde ook voor een lagere energierekening. Energiebedrijven kunnen niet anders dan hun tarieven te verlagen. En daar maken huishoudens dan ook gebruik van. En dat is logisch, want als de tarieven stijgen moeten huishoudens dit ook accepteren. Dus is dit enkel winst voor ze.

Een driejarig energiecontract kiezen?

In principe raden wij nog steeds niet aan om te gaan voor een driejarig energiecontract. De beslissing ligt natuurlijk bij u. Maar bij de keuze voor een energiecontract dat langer loopt kunt u de komende jaren ook weer kortingen mislopen. En dat zou zonde zijn. Natuurlijk weten we niet hoelang de epidemie aanhoudt. Toch zou dat niet de leidende factor moeten zijn om een energiecontract langer vast te leggen.

Laat onzekerheid niet de rol spelen bij het soort energiecontract

Onzekerheid zorgt er vaak voor dat men bepaalde keuzes maakt. En dat is logischerwijs het gevolg van dergelijke crisissen. Maar tijdens het energie vergelijken kunt u in alle rust de tarieven bekijken. En de goedkoopste energieleverancier kan u veel geld schelen. Vaak stijgen prijzen na een tumultueuze periode dus de keuze voor een langere overeenkomst is begrijpelijk. Maar niets is zo veranderlijk als onze energiemarkt. Houdt rekening met een overstapboete bij een driejarig energiecontract die eerder verbroken wordt. Het beste is om het hoofd koel te houden en weloverwogen een keus te maken.

Ouderen laten voordeel nog altijd liggen

Ondanks het feit dat er veel meer energiecontracten afgesloten zijn, zijn er ook voldoende die de aanbiedingen overslaan. Dit heeft betrekking op de ouderen. Zij blijven liever zitten bij de huidige energieleverancier ondanks het feit dat ze teveel betalen. Deze groep kan dan ook ontzettend veel geld besparen. Het zijn toch de jongeren die veel meer overstappen. En dertigers tot vijftigers die hun voordeel willen behalen met een overstap. Deze groep durft meer en wil juist  niet met te hoge kosten komen te zitten.

Snel en simpel overstappen

In tijden zoals deze is besparen juist een uitdaging. Minder loon, of zelfs verlies van loon zorgt er voor dat de energierekening uit die stoffige la wordt gehaald. De kosten worden opnieuw berekend en het geldbedrag wat bespaart kan worden trekt men over de streep. Daarom: kies snel en simpel de beste en de goedkoopste energie aanbieding. En dan kijkt u volgend jaar gewoon weer verder.

 

 

 

9.7/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie