Vervelende deurverkopers met energiecontract?

Ooit te maken gehad met vervelende deurverkopers met energiecontract? Het komt helaas vaker voor dan ons lief is. En nu de politiek een ban wil doen op de telefonische verkoop wordt er gevreesd dat er meer deurverkopers de straat op gaan. Heel veel consumenten hebben er mee te maken gehad. Maar wat kunt u doen in een situatie met een deurverkoper?

Vervelende deurverkopers met energiecontract?

Bent u verplicht om in te gaan op de aanbieding? Nee is ons kort en bondige antwoord. Wat we vaak zien en horen is dat men zich overrompeld voelt. Bedenk dat het uw portemonnee is en u bent niemand iets verplicht. U bent enkel verplicht te betalen voor de stroom en gaslevering bij u thuis. Een deurverkoper zal met een fantastisch verkoop verhaal komen. En in zijn enthousiasme u willen overhalen. U kunt altijd zelf energie vergelijken. Daar heeft u de deurverkoper niet voor nodig. En vaak zijn hun aanbiedingen duurder dan wat er op internet aangeboden wordt.

Controle op deur aan deur verkoop ver te zoeken

Er is amper controle op deurverkopers. En energiebedrijven halen op die manier toch veel klanten binnen. Daarom zien we steeds meer vervelende deurverkopers met energiecontract opduiken. Een consument wil er in de meeste gevallen snel van af zijn zo’n gesprek, en dan sluiten ze onbedoeld toch een energiecontract af. U moet weten wanneer u zich in die positie bevind dat u twee weken de tijd heeft om het energiecontract te ontbinden. Dat is uw recht als consument. Dit moet de verkoper aan u vertellen wat uw rechten zijn. Doen zij dit niet? Dan is uw annuleringsperiode zelfs langer geldig.

Stop de overstap en annuleer binnen veertien dagen

Bel ook altijd uw huidige energiebedrijf op, en zeg ze dat u niet wilde overstappen. Stuur per aangetekende post uw annulering op aan het nieuwe energiebedrijf. Zij moeten namelijk tekenen voor ontvangst. Zo weet u zeker dat uw annulering aangekomen is. Het is ook zo dat de meeste consumenten lekker worden gemaakt met tarieven. De werkelijkheid wordt iets anders uitgelegd. Een deurverkoper valt direct met de deur in huis en zegt dat u minder gaat betalen. Of dat zo is kunnen wij niet zeggen. Maar wilt u het zeker weten? Vergelijk dan de tarieven van de deurverkoper online met een energievergelijker.

Oneerlijke verkooppraktijken

Wat we ook vaak zien is dat een verkoper zich voordoet als controleur of als medewerker van een netbeheerdersbedrijf. Kijk dat is niet fair want een consument is dan in een andere veronderstelling. Een medewerker van Liander bijvoorbeeld zal u nooit vragen om over te stappen. En een energiebedrijf zelf zal ook niet uw tarieven controleren, want zij weten heel goed wat uw tarieven zijn. U bent immers klant bij ze. Als u deze verhalen te horen krijgt kunt u het beste meteen het gesprek afkappen. Dan is het gesprek bij voorbaat al niet goed begonnen.

Zelf de keuze maken voor een nieuw energiecontract op internet

Vergelijk op uw eigen tempo en tijd de tarieven voor energie en gas met een energievergelijker. U heeft daar de touwtjes in handen. Niemand die u probeert te overrompelen. U mag overstappen naar wie u wilt en wanneer u dat wilt. Overigens met een kanttekening erbij: Uw energiecontract moet wel al bijna afgelopen zijn. Of deze is al verlopen. Anders loopt u risico op een overstapboete. Want u pleegt dan zoals dat heet: Contractbreuk.

 

post

Plaats een reactie