Verwarring rondom uw energierekening

Met al die verschillende berichten over de energierekening raken consumenten in de war. Want enerzijds stijgen de kosten en anderzijds worden kosten lager. Heeft u last van verwarring rondom uw energierekening? Dat is geheel te begrijpen want welk bericht moeten we nu aannemen?

Verwarring rondom uw energierekening wat gaat er gebeuren?

De energiebelasting op gas zal weer hoger worden net als de voorgaande jaren. En de energiebelasting op stroom wordt verlaagd. Maar een echte win win zal dat niet zijn. Want ook de transportkosten worden verhoogd door de netbeheerders. Wel over een tijdsbestek van 2 jaar, maar dat er verhogingen aankomen dat is zeker. Netbeheerders willen het bestaande netwerk voor elektriciteit gaan uitbreiden. Want dit is vooral nodig om de toename van zonnepanelen te kunnen opvangen. Het verduurzamen in Nederland kost geld.

Bedrijven betalen meer ODE in 2020

En dat geld moet de consument straks gaan betalen, en dat doen ze nu al. Vele organisaties dringen er bij de overheid op aan om dit een halt toe te roepen. Wat wel veranderd in 2020 ten opzichte van nu is dat bedrijven meer Opslag Duurzame Energie gaan betalen. Nu is deze rekening niet fair verdeeld en komt dit grotendeels bij de consument terecht. Dat veranderd dus volgend jaar want dan komt twee derde van die verdeling bij bedrijven te liggen.

Energie en gastarieven blijven vooralsnog ongewijzigd

De leveringstarieven voor energie en gas hebben we nog niet zien stijgen. Dus als men nu zou overstappen dan kan dat geheel 2020 nog van geprofiteerd worden. Wat er in 2020 gebeurd valt nog niet te voorspellen. Niets doen zou dus inhouden dat u ook niet kunt besparen. Dus als u besluit niets te doen is dat ook uw goed recht. Door zelf goed het verbruik binnen de perken te houden hoeft de energierekening niet erg te stijgen. En kan deze gelijk blijven of zelfs iets lager worden.

Hoe u met energie en gas omspringt bepaalt mede uw energiekosten

Dit hangt puur af van het feit hoe u energie en gas verbruikt. Want als u daar goed op blijft letten hoeft u niet bang te zijn voor een te hoge jaarrekening. En een besparing is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Als u de leveringstarieven voor energie en gas bekijkt in de energievergelijker kunt u kijken hoeveel voordeel daarin schuilt. Dat de energierekening de komende jaren duurder wordt dat is bijna wel een gegeven feit. Of u moet massaal aan de zonnepanelen gaan en de woning verduurzamen. Want daarmee kunt u uw eigen energierekening tenslotte ook verlagen.

Bespaar op uw gasverbruik en draai de thermostaat ietsjes lager

Als dit nog niet in uw toekomstplannen ligt kunt u uw energiekosten echt wel lager houden. En daarmee zeggen we niet dat u in de kou moet zitten. Maar verwarm de woning met beleid, en houdt de verwarming ook niet te lang aan. Als u weet dat u rond 23:00 gaat slapen dan kunt u de thermostaat al een uur eerder uitdraaien. Dat scheelt u weer flink in uw gasverbruik. En de woonkamer wordt echt niet direct heel koud.

Merkt u op tijdens het energie vergelijken dat u wel wat kunt besparen? Dan kunt u echt wel overstappen. Na een jaar verloopt uw energiecontract toch weer en dan kunt u desgewenst weer een overstap maken. De clue zit hem in het slim vergelijken en goed opletten.

8/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie