Voorschotbedrag wijzigen is dat verstandig?

Het voorschot bedrag wijzigen is dat verstandig krijgen wij vaak als vraag. En het antwoord erop kan verschillen. Want als u uw historische verbruik niet weet omdat u starter bent? Dan is het voorschotbedrag wijzigen dus niet zo verstandig. U zult eerst het hele kalenderjaar uit moeten zitten. Want alleen dan krijgt u inzicht in uw verbruik. En als u uw voorschotbedrag bijvoorbeeld verlaagd heeft, dan is bijbetalen het gevolg. Maar wat als de energieleverancier u als bestaande klant ineens een nieuw voorschotbedrag doorgeeft? Tja wat is dan verstandig? Als de tarieven van uw energieleverancier duurder zijn geworden, dan kunt u ook even opnieuw energie vergelijken. Wanneer blijkt dat een andere energieleverancier goedkoper is, stap dan gewoon over.

Voorschotbedrag wijzigen

Bent u starter op de woningmarkt en betreedt u voor het eerst een woning? Dan is uw verbruik nog niet in kaart gebracht. Er worden wel schattingen gegeven maar deze zijn natuurlijk niet nauwkeurig. Het ene gezin hoeft niet hetzelfde te verbruiken als de ander. Heel veel factoren hangen samen met het verbruik. Als u vrij nieuwe apparatuur heeft aangeschaft met een energielabel A++ minimaal? Dan zal uw energieverbruik best wel eens lager uit kunnen vallen. Begint u het nieuwe avontuur als starter met tweedehands apparaten dan is het energieverbruik vaak hoger. Er valt dus niet echt een pijl op te trekken. Uw exacte energieverbruik berekenen kan na afloop van het eerste jaar.

Wij raden u dan ook aan om het eerst even af te wachten. En wat we zelfs aanraden is uw voorschotbedrag verhogen. Dat klinkt onlogisch dat begrijpen we juist omdat nog niet duidelijk is wat u gaat verbruiken in de toekomst. De kans is dan groot dat u geld terug krijgt in plaats van te moeten bijbetalen. Vooral bij nieuwbouw woningen is niet duidelijk wat men gaat betalen. Maar er wordt dan op basis van de grootte van de woning en type isolatie een voorschot berekend. De netbeheerder zal dit bepalen conform de bouwtechnische staat van uw woning.

Het wijzigen mag altijd maar verhoog hem dan liever

Als u echt persé uw voorschotbedrag wilt wijzigen en verlagen dus, dan mag dat uiteraard. Mits u het geen probleem vind dat het risico bestaat tot bijbetalen. Klanten die al jaren bij een energieleverancier zitten en geconfronteerd worden met een verhoogd voorschotbedrag die willen nog wel eens overstappen. En eigenlijk zou u elk jaar een kijkje moeten nemen in het aanbod. Het punt is namelijk dat twee keer per jaar er een wijzigingsronde plaatsvind. Dit gebeurd op 1 januari en 1 juli. Op die datums mogen energieleveranciers nieuwe tarieven doorvoeren.

Eenjarig energiecontract kiezen

Veel consumenten kiezen voor zekerheid. En daarom gaan ze vaak voor een eenjarig contract. Zij profiteren dan ook het meeste van de voordelen. De cashback kortingen zijn er genoeg. En er zit altijd eentje tussen die eruit springt. Zodra ze overstappen gaan ze binnen acht weken een nieuw voorschotbedrag betalen. En deze is altijd goedkoper dan het vorige voorschotbedrag. Tenminste ervan uitgaande dat men gekozen heeft voor de goedkoopste energieleverancier. Soms stappen we ook wel over omdat we een gratis cadeau kunnen krijgen. Dan is de kans groot dat we of iets meer betalen of hetzelfde bedrag, maar dan wel met een gratis cadeau!

8.2/10 - (57 stemmen)

Plaats een reactie