Voorschotnota

De voorschotnota ontvangt u elke maand van uw energiebedrijf. We betalen namelijk vooraf voor ons verbruik. Blijkt na de tijd dat we teveel betaalt hebben? Dan krijgen we het teveel betaalde bedrag terug, blijkt dat we te weinig betaalt hebben? Dan dient u dit terug te betalen. Maar het energiebedrijf zal u dit wel in rekening brengen. Hoe het ook zij, de voorschotnota is dus elke maand een voorschot op onze energiekosten. Als u bijvoorbeeld vind dat uw voorschotbedrag te hoog is dan kunt u deze verlagen. Verhogen kan ook en dat is wat de meesten doen. Zo voorkomen ze vervelende verrassingen achteraf.

Voorschotnota verlagen of verhogen

Bijbetalen is nooit leuk, en dat voorkomt u ook door gewoon minder te gebruiken. Want daarom wordt uw voorschotnota vaak verhoogd. Een andere reden is dat uw energiebedrijf meer kosten heeft en deze aan u doorberekend. En wat de reden ook mag zijn, bezuinigen is altijd verstandig. Heeft u bezuinigd maar ziet u toch uw voorschotbedrag duurder worden? Dan kunt u ook nog wisselen van energiebedrijf. Doe dit dan per eerst volgende mogelijkheid, dus als uw contract afgelopen is. Vaak kunt u zes weken voordat de einddatum verstrijkt al overstappen. Het energiebedrijf zal de levering dan in laten gaan na uw einddatum. Zo loopt alles gestroomlijnd en zit u nooit zonder energie en gas.

Vergelijk alle aanbiedingen op looptijd en kosten met elkaar

Uw voorschotnota vergelijken met de voorschotnota’s van toekomstige energieleveranciers is dus aan te raden. Uit het aanbod kiest u dan degene die u het meeste aanspreekt. De tarieven per energiebedrijf kunnen uiteen lopen. En dat is precies waar de meeste overstappers hun voordeel mee behalen. Omdat er zoveel verschillende tarieven zijn is de kans op besparen hoog. Ieder energiebedrijf wil nieuwe klanten feit! Dus bieden ze aantrekkelijke kortingen. En daaruit mag u kiezen. Ze zijn er ook bij energiecontracten met verschillende looptijden. Maar daar moet u wel even op letten. Bij energiecontracten van drie jaar of meer moet u uw voordeel berekenen met energiecontracten van een jaar.

Ja maar die welkomstkorting is echt hoog hoor!

Omdat men vaak denkt dat de korting bij een driejarig contract hoger is. En dat is niet zo. Als u weet dat u elk jaar minimaal €250 kunt besparen dan zou de korting ook rond de €600 a €700 moeten zijn. Is dat niet zo? Dan is die aanbieding ook niet zo voordelig. En u zou wel gek zijn om u zoveel geld door de neus te laten boren. Daarom raden we vooral aan om te gaan voor een eenjarig energiecontract. Zo zit u nooit te lang vast aan een energiebedrijf.

Als het jaar om is dan kunt u met een gerust hart weer opstappen. Zonder vervelende opzegboetes. Want die komen om de hoek kijken als u onverhoopt eerder opstapt. En dat hoeft dus helemaal niet. De opzegboete is omdat u uw afspraken conform het energiecontract niet nakomt. Dus zorg dat u uw energiecontract uitzit en dan pas weggaat.

8/10 - (53 stemmen)

Plaats een reactie