Waarom heb ik ineens variabele tarieven?

Ik had een energiecontract met vaste tarieven, nu zie ik dat ik ineens variabele tarieven heb. Dit kan want als uw energiecontract verloopt en u niet bent overgestapt dan vervalt het vaste tarief. En omdat u niet heeft aangegeven op te willen stappen, veranderen uw vaste tarieven in variabele tarieven. Uw energiecontract kan nu wel per maand opgezegd worden. Vergelijk dan het aanbod op EnergieVergelijker.com. U kunt dan met een gerust hart weer voor een vast tarief kiezen.

Waarom heb ik ineens variabele tarieven

De variabele tarieven gelden dus als uw energiecontract verlopen is. U mag ook gaan voor de variabele tarieven als u een gokje op zijn tijd geen probleem vind. Met dat gokje bedoelen we dat de tarieven kunnen dalen of stijgen. De meesten vinden dat geen fijn idee dat het tarief ineens duurder wordt. Daarom kiest men liever een vast tarief. Dit staat dan voor de duur van 12, 36, of 60 maanden vast. Ofwel 1, 3 of 5 jaar. Bekijk wat een energieleverancier biedt bij een energiecontract. Vaak zijn de eenjarige contracten het voordeligst. Ondanks dat het zo lijken kan zijn meerderjarige contracten niet zo goedkoop.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Filter uw voorkeuren voor een exacte energievergelijking

Filter voor aanvang dan ook op eenjarige contracten als u begint met energie vergelijken. Dan weet u al dat u enkel in het aanbod van eenjarige contracten energie vergelijkt. Dit is wel zo handig, en de welkomstactie of korting is hoog. De beste en snelste manier is gewoon kijken naar de energieleverancier op plaats 1 in de energievergelijking. Deze is het goedkoopste op uw woonadres. Zorg wel dat u zeker weet dat u het juiste verbruik heeft aangegeven. Een energievergelijking gebaseerd op een schatting geeft de situatie niet exact weer. En overstappen op basis van een schatting kan resulteren in een hogere voorschotnota.

Variabele tarieven niet meer zo in trek

Een aantal jaren terug waren variabele tarieven juist populair, want de energiekosten daalden. En periodiek daalde dat nog meer. Daardoor koos men sneller voor de variabele tarieven. Dat is nu helaas wel anders. De energiekosten worden alsmaar hoger. Dat noopt de consument tot het vergelijken van de energiekosten bij een ander. En dat is juist fijn, want we accepteren niet meer zomaar dat alles duurder wordt. Daarvoor moet men wel in actie komen en starten met energie vergelijken. Doet men niets? Dan krijgen ze automatisch variabele tarieven. Houdt de einddatum in de gaten en stap bijtijds over.

 

 

8.3/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie