Wat doet u om te besparen?

Alles wordt maar duurder van zorgverzekering tot en met de energierekening. Wat doet u om te besparen? Sluit u netjes uw gordijnen s’avonds? Zet u de thermostaat tijdig uit? Er zijn voldoende tips die u toepassen kunt. Maar de vraag is hoe vaak doet u het? Het beste is om hier een dagelijks ritueel van te maken. Vooral in de winter. Want dan staat de verwarming vaker en langer aan. Gas verbruiken we namelijk ook meer in de wintermaanden. Gelukkig is dat maar voor een paar maanden en niet heel het jaar.

Wat doet u om te besparen? Sluit de deur en bespaar gas

Wat doet u om te besparen als u ineens een hoge jaarafrekening in de bus ontvangt? Als u van de schrik bekomen bent dan kunt u direct starten met besparen. Kijk eens om u heen, ziet u stekkers in het stopcontact zitten? Als het niet uw koelkast of vriezer betreft dan kunt u ze er gerust uithalen. Sluipverbruik is zonde van uw geld en verbruik. Klaar met de dagelijkse was? Ook deze stekker hoeft u niet te laten zitten. En het is heel handig om tijdens de winter de wasdroger te gebruiken. Maar als u de was kunt ophangen doe dat vooral. Want een wasdroger neemt veel stroom. Dus als u de wasdroger niet hoeft te gebruiken gebruik dan de ouderwetse waslijn. Het is bovendien gratis om uw was op te hangen want er komt geen stroom bij kijken.

Waterverbruik kan ook resulteren in hoger gasverbruik

Wat u nog meer kunt doen om te besparen is letten op uw waterverbruik. Ja water zelf is niet heel duur, maar als u warm water gebruikt dan stijgt uw gasverbruik. Zet desnoods een wekker op uw telefoon of hang eentje op, zo kunt u uw douchebeurt timen. We geven dit enkel aan als tip om te besparen niet om belerend te zijn. U mag zelf bepalen hoe u met stroom en gas omspringt. Maar wilt u besparen? Dan kunt u de tips onthouden. Voor koken hebben we niet veel gas nodig. En zelfs daar kunt u besparen. Wist u bijvoorbeeld dat door de deksel op de pannen te houden dat het water eerder kookt? U kunt ook de waterkoker gebruiken om water sneller te koken. Eten wordt sneller gaar in gekookt water. En koud water opwarmen kost ook meer energie.

Draag lekker warme pantoffels en ga onder een deken op de bank zitten

In de winter zien we vaak bij de schoenenwinkels hele toffe pantoffels. Draag deze dan ook, dan voelt u de koude vloer ook niet. En koude voeten zorgen er juist voor dat u het in zijn geheel kouder heeft. Dan is de verleiding groter om de kachel warmer te zetten. Ga in dat geval lekker onder een deken op de bank zitten. Moet u werken overdag? Kleed u er dan naar als u naar het werk gaat. Een bak warme thee of koffie verwarmt ook. Wist u door pittig te eten dat u het ook warmer krijgt? Pepers zorgen er voor dat uw bloeddruk toeneemt. En in beweging blijven zorgt ook dat u het niet koud hoeft te hebben.

Gewenning van het lichaam bij bepaalde temperaturen

Het lichaam is heel ingenieus en went aan een bepaalde temperatuur. Mensen die buiten werken zullen beter bestand worden tegen de kou. Het lichaam went eraan namelijk. Zodra zij na het werk binnen komen dan zullen ze het binnen snel als te warm ervaren. Dit is een voorbeeld van hoe uw lichaam kan wennen aan bepaalde temperaturen. De thermostaat op twintig graden laten ook daar went uw lichaam aan. En het is niet koud, zodra de thermostaat onder de 18 graden staat thuis dan kan het koud zijn. Maar er zijn genoeg mensen die hun thermostaat alleen rond deĀ  18 a 19 graden hebben staan. Zij hebben er geen last van en zijn het gewend.

Besparen met een energievergelijker?

Nog meer besparen na deze tips? Wat doet u om te besparen om de energiekosten nog meer te drukken? Dan kunt u altijd nog gebruiken maken van de energievergelijker. Zoek daarin naar de goedkoopste energiedeal. Op jaarbasis scheelt u dit een paar honderd euro, en paar maand een paar tientjes. Ook dat helpt aanzienlijk mee in het bespaarproces.

 

 

 

 

Plaats een reactie