Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Tegenwoordig heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Ook als u onze energievergelijker raadpleegt, kunt u gemakkelijk filteren op deze mogelijkheid. Wat is CO2-gecompenseerd gas precies? In dit artikel wij u daar graag meer over.

Wat is CO2-compensatie?

U kunt op meerdere manieren uw CO2-verbruik verminderen. Zo kunt u natuurlijk alvast kiezen voor duurzame energie. Indien u kiest voor een energiecontract met groene stroom (in plaats van grijze stroom) zult in ieder geval al uw steentje bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast kunt u natuurlijk ook gewoonweg uw energieverbruik verminderen. Ook uw woning verduurzamen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Tegenwoordig heeft u echter ook de mogelijkheid om te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat houdt dat in dat u de CO2-uitstoot compenseert. U produceert dan nog wel CO2, maar dit wordt elders ter wereld weer gereduceerd.

CO2-gecompenseerd gas

Op termijn moeten alle woningen in Nederland van het gas af. Echter kunnen wij op dit moment nog niet zonder gas. Nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden, zijn niet langer voorzien van een gasaansluiting. Toch zijn er natuurlijk nog ontzettend veel woningen die wel op het gasnet aangesloten zijn. Om dan toch enigszins duurzaam bezig te zijn, kunt u kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Hierbij wordt de CO2-uitstoot gereduceerd op een andere plek. Er komt daarmee niet (nog) meer CO2 in de lucht.

Verschillende projecten

Indien u kiest voor CO2-gecompenseerd gas, kunt u vaak zelf een project kiezen. Soms kunt u bijvoorbeeld investeren in het behoud of het bijplanten van bossen. Ook andere duurzame projecten zijn mogelijk. Soms investeren energieleveranciers bijvoorbeeld ook in windmolens.

Groene energieleveranciers

Er zijn verscheidene groene energieleveranciers die CO2-gecompenseerd gas bieden. Daarvoor kunt u onze handige energievergelijker raadplegen. Enkele energieleveranciers die dit aanbieden zijn: Eneco, Vandebron, Qurrrent, Green Choice en Powerpeers. U kunt gemakkelijk filteren met behulp van het handige filtersysteem. Zorg er wel altijd voor dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert. Op basis daarvan kunt u gemakkelijk berekenen welke groenste energieleverancier het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.

8.9/10 - (64 stemmen)

Plaats een reactie