Wat is een welkomstpremie precies?

Wat is een welkomstpremie precies? Want we zien ook wel welkomstkorting, welkomstactie, welkomstbonus en cashback energie. Er zitten dus wel verschillen tussen. Een welkomstpremie ook wel welkomstkorting wordt u geboden als u nieuwe klant wordt. Vaak is deze al verwerkt in uw nieuwe voorschotbedrag. Lees dus eerst wat de energie aanbieding met welkomstpremie inhoudt. Als de premie al verrekend is dan ziet u dat er ook bij staan. Wordt er welkomstkorting neergezet dan ook. U kunt het ook zien aan het jaarbedrag, u ziet een oorspronkelijk jaarbedrag en één waar de welkomstkorting al vanaf is gehaald. De cashback energie krijgt u later. En dat is meestal als uw energiecontract na een jaar verloopt. U krijgt het beloofde cashback bedrag dan op uw rekening gestort.

Wat is een welkomstpremie precies?

Soms heeft er een verrekening plaats gevonden omdat u meer heeft verbruikt dan eerst werd aangenomen. Dat zal de energieleverancier dan ook omschrijven in de jaarafrekening. Het kan ook zijn dat u bovenop de cashback energie extra geld terug krijgt. Dan heeft u minder verbruikt dan in eerste instantie werd gedacht. Dan is het natuurlijk een extra welkome cashback. De voorwaarden in het energiecontract laten zien hoe en wanneer uw energieleverancier de korting, premie of cashback verwerkt. Lees deze eerst door, het is altijd goed om duidelijkheid te krijgen voordat u overstapt. Klakkeloos overstappen is nooit verstandig namelijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bekijk in de energievergelijker wat u precies krijgt

Soms zijn consumenten teleurgesteld omdat ze dachten in de welkomstpremie achteraf geld te krijgen en dat niet gebeurd is. Daarom is het doorlezen van de voorwaarden ook belangrijk. U ziet in de energievergelijker al of het verwerkt is. Staat er bijvoorbeeld €250 welkomstpremie? Dan bekijkt u de voorwaarden, en het totale jaarbedrag. Als daar staat per jaar €1750 dan staat eronder het nieuwe bedrag na verrekening. Als deze €250 lager is dan weet u dat de premie al verwerkt is. En dan weet u ook dat u naderhand niets krijgt. Mits u minder heeft verbruikt natuurlijk.

Geef altijd uw werkelijke verbruik door voor een juiste berekening

Het is dus ook van belang dat u echt het precieze verbruik ingeeft. Want anders vergelijken wij de tarieven maar kunt u achteraf nog voor verrassingen komen te staan. Deze vind u altijd terug op uw jaarafrekening. Neem de gegevens dan ook over van de laatste jaarafrekening die bekend is. Soms lijkt een korting heel hoog let dus goed op of deze energieleverancier helemaal bovenaan staat. Want deze zal altijd de goedkoopste zijn. Staat een bepaalde energieleverancier op laten we zeggen plek 10 met €300 korting? Dan heeft deze energieleverancier dus standaard al hogere tarieven. Dus zegt die korting niet zoveel. De energieleveranciers die de eerste vijf plekken innemen die bieden een scherp tarief.

Klaar voor de hoogste welkomstpremie?

Gaat u dus voor de hoogste welkomstpremie? Check dan altijd de bovenste aanbiedingen energie. Blind staren op de korting op zich heeft dus niet veel zin. Weet ook dat de beste keuze een eenjarig energiecontract is. Dan kunt u vrij snel weer kiezen voor een nieuwe welkomstpremie energie. Het is voor de meeste consumenten het fijnste als zij hun voorschotbedrag weten te verlagen. Leg deze dan ook naast uw huidige voorschotbedrag, en dan ziet u hoeveel u exact kunt besparen.

 

9/10 - (70 stemmen)

Plaats een reactie