Weer enorm veel huishoudens gewisseld van energiebedrijf

De ACM heeft berekend dat er sinds vorig jaar april weer enorm veel huishoudens zijn gewisseld van energiebedrijf. De steeds maar stijgende energiekosten zorgen voor een hoger aantal overstappers. Men wil uiteraard zoveel mogelijk besparen op de energierekening. En blijven niet meer zitten bij het huidige energiebedrijf. Er kan toch een bedrag van minimaal €250 verdiend worden met een dergelijke overstap. Dit noopt huishoudens om de energiekosten opnieuw te vergelijken. Het blijkt dat als huishoudens eenmaal geproefd hebben van de kortingen, dat ze bijna elk jaar wel overstappen.

Weer enorm veel huishoudens gewisseld van energiebedrijf

Omdat het kabinet een onverantwoorde rekenfout had gemaakt vorig jaar blijkt dat de energiekosten hoger uitvallen dan gedacht. De berekening was gebaseerd op verouderde gegevens. De energiebelasting blijft ook alsmaar stijgen. En de Opslag Duurzame Energie is ook duurder geworden. Al met al komt dit voor rekening van de Nederlandse huishoudens. Velen kunnen de hoge energiekosten dan ook niet meer ophoesten. Er klinken nu wel geluiden dat er iets aan gedaan moet worden. Maar huishoudens wachten daar niet meer op. Zij zijn sinds vorig jaar dan ook massaal opnieuw hun energiekosten gaan vergelijken. De consument maakt dus gebruik van de concurrentiestrijd tussen de energiebedrijven. Dus precies zoals het bedoeld is op de energiemarkt.

Hogere energiekosten 2019 zorgt voor lager budget

Voor 2019 wordt de stijging geraamd op zo’n €350 per huishouden. Wilt u de kosten in de hand houden dan is bezuinigen het devies. Dat is het altijd wel want bezuinigen zorgt ervoor dat we minder vervuilen. Maar de hoofdreden van bezuinigen onder ons is toch het feit dat we besparen. Geld overhouden in dure tijden. Door verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, ziet u wat de verschillen zijn. Uw energiebedrijf heeft begin dit jaar al de stijgingen verwerkt. En dat ziet u aan het voorschotbedrag. Deze is waarschijnlijk met enkele tientjes duurder geworden. Daardoor voelt een ieder zich genoodzaakt om over te stappen.

ACM: Stap elk jaar over en bespaar op de overstapkortingen

De ACM roept consumenten elk jaar wel op om te wisselen van energiebedrijf. En dat blijft ook zo. Want met een dergelijke overstap kan nog altijd veel geld bespaard worden. Daar is niets in veranderd. Vooral nu de energiekosten weer gestegen zijn. Maak dus dankbaar gebruik van de kortingen die energiebedrijven bieden. Voor degenen die altijd al letten op hun verbruik is de stijging zuur. Meestal is het zo dat we meer gaan betalen omdat we zelf teveel energie en gas hebben verbruikt. En nu komt het door overheids beslissingen. U hoeft er niet op achteruit te gaan in comfort. U dient gewoon alerter te zijn op hoeveel gas en stroom u verbruikt. Dan zult u ervaren dat de energiekosten verlaagd worden. Door ernaast ook te wisselen van energiebedrijf kan het voorschotbedrag nog lager uitvallen.

Energiebedrijven komen in actie met nieuwe energiedeals

Omdat veel huishoudens gewisseld van energiebedrijf zijn spoort het energiebedrijven ook aan om in actie te komen. Want een dergelijke prijsstijging zorgt er niet voor dat de huidige klant wil blijven. Daarop stunten ze steeds met nieuwe energiedeals. De ene korting nog hoger dan de ander. Of bieden ze aantrekkelijke cadeaus aan. Van een boormachine tot en met een weekendje weg. De smaak van consumenten veranderd. En energiebedrijven proberen te voldoen aan de vraag. Het valt energiebedrijven dan ook op dat een gevarieerd aanbod in cadeaus of kortingen werkt. Het maakt klanten nieuwsgierig en die zijn vervolgens ook bereid om over te stappen. Of het nu een cadeau wordt of overstapkorting. Energie vergelijken blijft dus lonen.

 

8.9/10 - (66 stemmen)

Plaats een reactie