Wel of geen slimme thermostaat kopen?

Wilt u graag een slimme thermostaat kopen, maar twijfelt u nog ergens aan? In dit artikel: wel of geen slimme thermostaat kopen? Uiteraard behandelen wij alle belangrijke punten met betrekking tot dit elektronische toestel. Er zijn veel redenen om wel voor dit slimme apparaatje te kiezen. In dit artikel leest u daar meer over.

Wel of geen slimme thermostaat kopen?

Wel of geen slimme thermostaat kopen? Het is een vraag dat verscheidene huishoudens bezighoudt. Een normale thermostaat bestaat vaak alleen maar uit een draaischijf. Daarmee kunt u simpelweg de temperatuur instellen. Er zijn ook modellen met een simpele klok die elke week hetzelfde programma uitvoert.

Een slimme thermostaat kan veel meer dan dat. Zo beschikt het apparaatje over verscheidene technische snufjes. Zo zijn er modellen die u kunt koppelen aan uw smartphone, zodat ‘ie weet of u wel of niet thuis bent. Uw woning wordt alvast verwarmd als u bijna thuis bent. Ook een bewegingssensor kan handig zijn. Verder zijn er zelfs modellen die de lichten dempen als u niet thuis bent. Dat zorgt voor veel comfort en het is daarmee een erg luxueus artikel die u, in verhouding, redelijk goedkoop kunt aanschaffen.

Slimme thermostaat leert zelf

U kunt zelf de temperatuur in huis regelen, maar u kunt het ook voor u laten doen. Een slimme thermostaat kan uw stookgedrag herkennen, waardoor het apparaatje dat voor u uit handen neemt. Uw gasverbruik wordt daarmee geoptimaliseerd, waardoor u ook flink kunt besparen op uw energierekening. Het slimme apparaatje verdient zich om die reden vaak ook vanzelf weer terug. In sommige gevallen kunt u tot wel 25 procent besparen op uw energierekening. U komt nooit meer in een koud huis thuis en de woning is altijd aangenaam warm.

Tip: start hier met energie vergelijken en bespaar op uw energierekening!

Ruim 600.000 huishoudens hebben een slimme thermostaat

Inmiddels beschikken ruim 600.000 huishoudens over een slimme thermostaat. 39 procent van de mensen geven aan dat zij gekozen hebben voor een slimme thermostaat vanwege zowel gemak en comfort. 33 procent van de mensen vindt inzicht in verbruik ook erg belangrijk en 27 procent van de mensen geeft aan dat kostenbesparing de reden voor aanschaf was. Dus: wel of geen slimme thermostaat kopen? Ruim een half miljoen huishoudens gingen u al voor.

Welke slimme thermostaten zijn er?

Er zijn talloze slimme thermostaten waar u uit kunt kiezen. Enkele populaire merken zijn Remeha, Nefit, Tado, Honeywell en Toon. De verschillende slimme thermostaten hebben zo allemaal hun eigen voordelen. Zo zijn er modellen met warmteprogramma’s, modellen die u op afstand kunt bedienen met behulp van een app en modellen met zelflerende programma’s. Ook aanwezigheidsdetectie behoort tot de mogelijkheden. Als u een model wilt kopen, is het natuurlijk belangrijk dat u een goede vergelijking maakt.

Hoeveel kan ik besparen?

Een slimme thermostaat kan een flinke besparing opleveren. Echter zult u het apparaatje wel goed moeten instellen. Veel modellen laten het dagelijkse energieverbruik zien. U kunt u dus gemakkelijk inzien hoeveel stroom u verbruikt als u bijvoorbeeld een dagje thuis bent. De meeste modellen geven u bovendien een aantal bespaartips. Wel zult u de tips natuurlijk nog moeten opvolgen om te kunnen besparen. Als u van uzelf al erg energiebewust bent, zult u iets minder besparen dan iemand die helemaal niet omkijkt naar de energiekosten. Als u zo iemand bent, kunt u ook nog wel onze 101 tips om energie te besparen raadplegen.

Voor wie is een slimme thermostaat geschikt?

Een slimme thermostaat is geschikt voor het merendeel van de Nederlandse huishoudens. U heeft namelijk een centrale verwarming nodig, wat natuurlijk in de meeste woningen voorkomt. Wilt u graag de temperatuur op afstand kunnen regelen en wilt u besparen op uw energierekening? Dan is dit een handige investering.

Energie vergelijken?

Met behulp van het slimme apparaatje kunt u natuurlijk ontzettend veel geld besparen. Er zijn echter nog meer bespaarmethoden. Zo kunt u ook gebruikmaken van onze energievergelijker. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik kunt u eenvoudig en snel berekenen welke energieleverancier in uw geval het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Wacht daarom niet langer en stap ook over van energieleverancier. U kunt daarmee tot wel 450 euro besparen. Schaft u ook een slimme thermostaat aan? Dan kunt u misschien nog wel veel meer besparen. Bij sommige energiecontracten ontvangt u een gratis slimme thermostaat. Bekijk daarvoor onze energie aanbiedingen.

7.8/10 - (64 stemmen)

Plaats een reactie