Winter nu zorgt straks voor een lagere energierekening

De winter nu zorgt straks voor een lagere energierekening. Ja het is druilerig en nat. Het heeft de afgelopen weken bijna elke dag wel geregend. Dit hangt natuurlijk wel af van de provincie waar u woont. Maar algemeen bekeken is dit een druilige winter tot nu. Maar dit komt ook door de redelijk zachte temperaturen. Het zou kouder moeten zijn rond deze tijd. En dat is het gene dat ervoor zorgen gaat dat we minder hoeven te betalen.

Winter nu zorgt straks voor een lagere energierekening

Door de hogere temperaturen dan normaal verbruiken we minder gas. Energiebedrijven merken dit ook op. Consumenten hebben de verwarming minder lang aan en ook op een lagere temperatuur. Iedere graad lager kan al voor een besparing van €80 tot €90 zorgen. En omdat we temperaturen hebben gehad van rond de 10 graden hebben de meesten dan ook de verwarming minder vaak aan gezet. Hoe kouder het immers is des te langer de verwarming aan staat.

Lees ook de 101 tips om energie te besparen eens. Daar kunt u uw voordeel mee doen!

Wie heeft de eerste sneeuwklokjes al gezien?

Immers kou zorgt ervoor dat we het warmer willen hebben. Ons lichaam past zich overigens vrij snel aan. Een deken op de bank zorgt ook voor extra warmte. Vorig jaar was de winter ook mild. De gemiddelde temperaturen liggen hoger. We zien het aan de sneeuwklokjes en de krokussen die eerder dan verwacht bloeien. De natuur is op zijn zachtst gezegd in de war. Hele koude winters krijgen we niet meer. En daarom zal het gasverbruik ook gaan dalen. Daarom is de winter nu ook reden dat er straks een lagere energierekening aankomt. De consument heeft daar baat bij. Een honderd kuub minder aan gas verbruiken is dus heel normaal geworden.

Vergelijk verschillende jaarrekeningen eens en bekijk uw verbruik

U kunt ook even uw jaarrekening erbij pakken en deze vergelijken met het jaar ervoor. Dan zult u waarschijnlijk ook een daling opmerken. Door zelf ook productief bezig te zijn krijgt u het ook warmer. En door meer te gaan besparen thuis op energie en gas bespaart u nog meer. We hebben dan wel te maken met veel regen maar kou is er niet. Dus zet gerust de thermostaat een graadje lager.

Blijf bewegen en actief in huis

Er is altijd wel iets te doen in huis waarvan u het warm krijgt. De wasmand die nog geleegd moet worden, of een plankje dat opgehangen moet worden. Het klinkt raar maar een wandeling buiten zorgt weer voor een betere doorstroming. Ook daar krijgt het lichaam een gezonde boost van.

Besparen werkt aanstekelijk, want eenmaal een bedrag terug gekregen zorgt ervoor dat u uw gedrag voortzet. We hoeven de verwarming ook niet zo hoog te zetten. Het is niet eens bevorderlijk voor de gezondheid. Een te warme woonkamer maakt men sloom. En het is juist belangrijk om actief te zijn.

Welke deals biedt EnergieVergelijker.com?

Als u een lagere jaarrekening heeft omdat er minder gas verbruikt is, kunt u ook weer opnieuw energie vergelijken. Bekijk eens op EnergieVergelijker.com of u een goedkoper energiecontract kunt vinden. Of is misschien niet het juiste woord, want een goedkoper contract is er altijd. Waar vindt u die kunnen we beter stellen. Geniet van een welkomstkorting of flinke cashback. Dat is altijd leuk meegenomen. Verzin eens wat u gaat doen met deze besparing.

Een nieuwe wasmachine nodig? Dan kunt u uw besparing verstandig inzetten. Of u zet het geld apart op de spaarrekening. Door structureel bezig te zijn met bezuinigen zijn automatisch al goed bezig. Het gaat erom dat u in eerste instantie behaaglijk de winter doorkomt. Maar het kan op vele manieren en dat hoeft niet door aan de thermostaat knop te draaien.

 

post

Plaats een reactie