Zal ik bij de energieleverancier zelf energie vergelijken?

Vaak stelt een consument ons de vraag: Zal ik bij de energieleverancier zelf energie vergelijken? Dat kan uiteraard want dat is gewoon mogelijk. Maar of dat geheel verstandig is? U vergelijkt dan immers enkel hun energie aanbiedingen, en weet dan niet wat de rest u te bieden heeft. Dat is juist de bedoeling van online energie vergelijken. U krijgt inzicht in de aanbiedingen van alle energieleveranciers. Daarmee kunt u een nauwkeurige energievergelijking maken. Dat doet u tevens door uw eigen energierekening ernaast te leggen. Als u nu bij energieleverancier X €150 per jaar betaalt, dan ziet u vaak meerdere aanbieders die een ander bedrag vragen. Zo ziet u ook hoeveel keuze u heeft uit meerdere energie aanbiedingen.

Zal ik bij de energieleverancier zelf energie vergelijken?

Vergelijkt u direct bij energieleverancier A dan krijgt u nooit de aanbiedingen te zien van zijn concullega’s. En dat is nou juist de bedoeling. De Autoriteit Consument en Markt benadrukt vaak dat consumenten gebruik moeten maken van de concurrerende energiebedrijven. Meestal zijn de prijzen getoond op de website van de energieleverancier ook duurder, maar dat hoeft niet altijd. Om daar zeker van te zijn gebruikt u een online energievergelijker, of dat nu op deze website is of een andere. Het blijft in ieder geval verstandiger om een externe website te bezoeken die allerlei energie aanbiedingen vergelijkt. Dan weet u ook wat er verkrijgbaar is. En ziet u direct of en hoeveel u teveel betaalt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bespaar minimaal €250 per jaar door alle energiedeals te vergelijken

Overstappen naar een andere energieleverancier is al meer dan 14 jaar mogelijk. En gelukkig maar ook. Want wij kunnen elk jaar toch gauw weer zo’n €250 besparen. Vaak wel meer, maar dit is het gemiddelde bedrag dat bespaard kan worden. Met die wetenschap wilt u juist meer dan één energieleverancier vergelijken toch? Het is niet fijn als u erachter komt na overstap bij de energieleverancier zelf dat u bij een ander minder kwijt was geweest. Dat geldt toch ook voor de aanschaf van een bank, of wasmachine? Dan bezoekt u toch ook meerdere winkels om te zien waar het product het goedkoopste is? Nou dit geldt dus ook voor energie vergelijken.

Korting, geldbedrag of cadeau?

Maar goed de energiemarkt is een liberale markt. Dus als u persé bij de energieleverancier zelf energie vergelijken wilt, dan mag dat. Maar u wilt vast wel meer geld besparen. En dat kan gemakkelijker als u ook weet wat de rest aanbiedt. Er worden vaak acties uitgegeven door energieleveranciers. Want dat lokt natuurlijk meer klanten. Ze bieden geld, praktische cadeaus of korting. Welke u ook het liefste heeft daar zult u alleen achterkomen als u onafhankelijk een energievergelijking start.

9.1/10 - (69 stemmen)

Plaats een reactie