Zo stap je eenvoudig over van energieleverancier

Als je geld wilt besparen, is het slim om zo nu en dan de contracten en abonnementen van het huishouden onder de loep te nemen. Niemand vindt het echt leuk om verzekeringen en contracten door te spitten, maar door hier de tijd voor te nemen, kun je flink besparen op de maandelijkse kosten van het gezin. Wist je bijvoorbeeld dat je jaarlijks veel geld kunt besparen door over te stappen van energieleverancier? Veel energiemaatschappijen bieden interessante overstapbonussen en kortingen aan en het proces van overstappen is vaak eenvoudiger dan wordt gedacht. Wij leggen uit hoe je eenvoudig en zonder gedoe kunt overstappen van energieleverancier.

Kies een nieuwe energieleverancier

Voordat je de overstap kunt maken naar een nieuwe energieleverancier, en het contract met een oude energieleverancier zoals Vattenfall kunt opzeggen, is het belangrijk om een keuze te maken uit het enorme aanbod van energiemaatschappijen. Natuurlijk wil je een contract afsluiten bij een betrouwbare en betaalbare energiemaatschappij, maar verdiep je ook zeker eens in de duurzaamheid en de toekomstplannen van de energieleverancier. Via een online vergelijkingsdienst kun je de diensten, prijzen en informatie van de verschillende leveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken. Je hoeft dan alleen nog maar te kiezen voor een energieleverancier die past bij jouw situatie.

Meld je aan

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een nieuwe energieleverancier, kun jij je via de website, of via de servicedesk, eenvoudig aanmelden. Hierbij geef je jouw persoonlijke gegevens door en wordt het nieuwe contract opgesteld. Je wordt stap voor stap begeleid in het proces. Zo is het nieuwe contract snel geregeld. Let goed op het nieuwe termijnbedrag dat wordt vastgesteld. Strookt dit met jouw werkelijke verbruik en het bedrag dat je hiervoor ook betaalde? Pas dit bedrag, indien mogelijk, aan naar jouw persoonlijke inschatting en ervaring.

Zeg je oude contract op

Natuurlijk wil je bij de overstap dubbele kosten vermijden. Het is daarom belangrijk om het oude energiecontract tijdig op te zeggen. De opzegtermijn is doorgaans 30 dagen en het is belangrijk om de opzegging via het juiste kanaal te regelen. Zo weet je zeker dat het contract tijdig wordt ontbonden. Diverse energiemaatschappijen bieden bij de overstap aan om jouw oude contract voor jou op te zeggen. Dit scheelt een heleboel administratieve rompslomp. Wil je echter liever zelf het contract met Vattenfall opzeggen? Dan kun je dit eenvoudig zelf regelen door gebruik te maken van de standaardbrieven van 123opzeggen.nl. Zo weet je zeker dat de opzegging goed geregeld wordt.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie